Fotografija: Pokojni Damir Kukuruzović i njegov i Django Group/Foto: Jure Miškovic/CROPIX
Galerija
Pokojni Damir Kukuruzović i njegov i Django Group/Foto: Jure Miškovic/CROPIX

Ne propustite koncert "Damir Kukuruzović Django Group" u Pakracu

Prije koncerta održat će se interaktivna predstava „Laav story“, a 2. srpnja još jedan jazz koncert benda „Darko Misirača kvartet“



U okviru ovogodišnjeg Pakračkog kulturnog ljeta, Kulturno prosvjetno društvo „Sloga“ Pakrac u suradnji i kroz program pakračke Glazbene škole i Ministarstva kulture pripremilo je dva jazz koncerta.

Prvi je koncert Damir Kukuruzović Django Group koji nastupaju ovog četvrtka u 21 sat na terasi pakračkog kafića Cinema Caffe-a, odnosno ispred Hrvatskog doma. Poznati jazz gitarist Damir Kukuruzović, nažalost, prerano je preminuo u prosincu prošle godine.

Damir Kukuruzović Django Group/Foto: Sloga Pakrac
Damir Kukuruzović Django Group/Foto: Sloga Pakrac

- On je ostavio za sobom i svoj Django Group kojeg je utemeljio 2005. godine, a s kojim je sudjelovao u mnogobrojnim festivalima u Hrvatskoj i izvan Hrvatske. Pokojni Damir glasio je za gitarističkog virtuoza, a dio je svoje energije i znanja prenio na članove benda koji prvi put dolaze u Pakrac. Ulaz je besplatan i nastojat ćemo zanemariti vrućinu i uživati u dobroj glazbi - rekla nam je Dubravka Špančić, tajnica KPD Sloga.

Darko Misirača kvartet

Drugi koncert bit će 2. srpnja u Hrvatskom domu kojeg će održati bend „Darko Misirača kvartet“ s početkom u 21 sat.

- Darko Misirača je kutinski glazbenik. Školovao se u Austriji gdje je svirao jazz gitaru i nastavio svirati jazz u suradnji s glazbenicima i svojim prijateljima. Riječ je o dobrom i drugačijem autorskom jazzu. Većini ljudi je jazz apstraktan, ali je jako zanimljiv kada se čovjek posveti slušanju. Oni su također prvi put u Pakracu - istaknula je Dubravka Špančić.

Interaktivna predstava

Oba su koncerta financirana sredstvima Ministarstva kulture, a Dubravka Špančić najavila je i predstavu „Laav story“ koju će izvesti „Teatar barakuda 2012“ također u četvrtak, prije koncerta, točnije u 19 sati u Hrvatskom domu dr. Franjo Tuđman.

Predstava „Laav story“/Foto: Sloga Pakrac
Predstava „Laav story“/Foto: Sloga Pakrac

- Riječ je o interaktivnoj basnoslovnoj predstavi na kojoj će sudjelovati djeca. Nastojimo imati svoj mali danak u ljetnim događanjima budući da smo kino zatvorili, a ove godine sudjelujemo i na ljetnom kinu. Ovo nam je ove godine šesta kazališna predstava, a cijena ulaznice iznosi 20 kuna - kaže nam Dubravka Špančić.