Fotografija: Tradicionalno, glumci su pozirali u izlogu salona namještaja/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Tradicionalno, glumci su pozirali u izlogu salona namještaja/ Foto: Deni Marčinković

Glumci pozirali u izlogu salona namještaja, izložba dr. Torrea privukla brojne Bjelovarčane

U izlogu su se ove godine našli glumci Narodnog pozorišta Sarajevo, koji će večeras u Domu kulture izvesti posljednju predstavu Saše Anočića, "O medvjedima i ljudima"




Drugi dan 18. izdanja BOK festa, obilježile su čak dvije izložbe. U salonu namještaja na Šetalištu dr. Ivše Lebovića, održana je jedinstvena izložba glumaca. Iako u nešto skromnijem obliku nego što su to Bjelovarčani naviknuli, tradicija nastala na inicijativu pokojnog Špire Guberine, ipak je nastavljena.

<p>Glumci su čak i zaplesali s građanima/ Foto: Deni Marčinković</p>

Glumci su čak i zaplesali s građanima/ Foto: Deni Marčinković

U izlogu su se ove godine našli glumci Narodnog pozorišta Sarajevo, koji će večeras u Domu kulture izvesti posljednju završenu predstavu Saše Anočića, "O medvjedima i ljudima". Kao i mnogo godina ranije, glumačku postavu na izložbi predvodio je Bogdan Diklić, uz pratnju Ivana Ožegovića, a okupljane publika imala je priliku fotografirati se i družiti s Eminom Muftić, Medihom Musliović, Merimom Lepić Redžepović, Aldinom Omerovićem te Nermanom Mahmutovićem.

<p>Izložba glumaca/ Foto: Deni Marčinković</p>

Izložba glumaca/ Foto: Deni Marčinković

<p>Za atmosferu su zaduženi bili mladi bjelovarski glazbenici/ Foto: Deni Marčinković</p>

Za atmosferu su zaduženi bili mladi bjelovarski glazbenici/ Foto: Deni Marčinković

Po završetku, vesela družina premjestila se u Gradski muzej Bjelovar gdje je svečano otvorena izložba dr. Roberta Torrea "Table života".

<p>Otvorenje izložbe privukao je veliki broj Bjelovarčana i gostiju/ Foto: Deni Marčinković</p>

Otvorenje izložbe privukao je veliki broj Bjelovarčana i gostiju/ Foto: Deni Marčinković

Podsjetimo, Torre je ugledni hrvatski psihijatar koji cijeli svoj radni vijek posvećuje liječenju ovisnika o alkoholu, drogi i kocki. Kako i sam kaže, izložene slike, nisu slike u klasičnom smislu te riječ, već oslikani koncepti.

<p>Dr. Robert Torre, Milan Pavlović i Ivan Ožegović/ Foto: Deni Marčinković</p>

Dr. Robert Torre, Milan Pavlović i Ivan Ožegović/ Foto: Deni Marčinković

<p>Izložba dr. Torrea otvorena je do 18. rujna/ Foto: Deni Marčinković</p>

Izložba dr. Torrea otvorena je do 18. rujna/ Foto: Deni Marčinković

- Cilj mi je na sadržajnom nivou podsjetiti ljude da nam je ovo jedini život, kao i na pitanja i odgovore poput "tko?, ako ne oni", kada?, ako ne sada, "gdje?, ako ne ovdje"... Dugog vremena neće biti, moramo paziti na sebe, svoj život i svoju dušu. Radi se o šarenim, šašavim i dosta privlačnim platnima, vedrih i veselih boja, koje nije teško shvatiti, objašnjava poznati psihijatar.

<p>Robert Torre i Milan Pavlović/ Foto: Deni Marčinković</p>

Robert Torre i Milan Pavlović/ Foto: Deni Marčinković

Postavom dominiraju znakovi zaštite na radu, sigurnosni znakovi, koji prema autorovim riječima, publici šalju poruke poput "treba biti oprezan", "duša je krhka i na životnom putu možemo je izgubiti".

- Osim "Tabli života", predstavljam i kartu mog života. Imaginarni kontinenti predstavljaju sve relevantne činjenice mog života, sa svojim državama i glavnim gradovima, koji zapravo prikazuju ljude s kojima sam radio, žene s kojima sam bio, cigarete koje sam pušio, birtije koja sam obilazio, grupe koje sam slušao, pa čak i stvari koje su mi nanijele štetu, opisao je svoje djelo dr. Torre.

<p>Table života Dr. Torrea/ Foto: Deni Marčinković</p>

Table života Dr. Torrea/ Foto: Deni Marčinković

<p>Izložba je postavljena u Gradskom muzeju Bjelovar/ Foto: Deni Marčinković</p>

Izložba je postavljena u Gradskom muzeju Bjelovar/ Foto: Deni Marčinković

Ovu pomalo neuobičajeno, ali nadasve zanimljivu izložbu, Bjelovarčani, ali i svi drugi gosti, mogu pogledati sve do 18. rujna, do kada će ona biti postavljena u Gradskom muzeju Bjelovar. Također, spomenimo i to da se današnji program nastavlja u 20 sati u Domu kulture, predstavom "O medvjedima i ljudima", u izvedbi sarajevskog Narodnog pozorišta. 

<p>Dr. Torre predstavio se s oko 60 slika/ Foto: Deni Marčinković</p>

Dr. Torre predstavio se s oko 60 slika/ Foto: Deni Marčinković