Fotografija: Dr. Robert Torre u Gradskom muzeju Bjelovar/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Dr. Robert Torre u Gradskom muzeju Bjelovar/ Foto: Deni Marčinković

Posjetite izložbu našeg uglednog psihijatra Roberta Torrea u Gradskom muzeju Bjelovar

Naslikao sam 60-tak stvari sve redom u tehnici akrila na platnima srednjeg i većeg formata, a većinu njih ovdje ću i prezentirati, kaže dr. Torre




Ugledni hrvatski psihijatar te autor nekoliko knjiga dr. Robert Torre u jednoj fazi svog života okušao se i u modernoj i suvremenoj likovnoj umjetnosti, a svoja djela izložbom "Table života" predstavit će u sklopu ovogodišnjeg BOK festa.

- Naslikao sam 60-tak stvari sve redom u tehnici akrila na platnima srednjeg i većeg formata, a većinu njih ovdje ću i prezentirati. Moje stvari nisu slike u klasičnom smislu te riječi, već zapravo oslikani koncepti. Inzistiram na hladom, promišljenom, konceptualnom, pa i tehničkom pristupu, a kao prolaznu osnovu svojih radova uzimam različite vizualne materijale (karte, mape, znakove, dijagrame, sheme...), koje izmještam iz njihovog matičnog u likovni koncept, između ostalog o izložbi je kazao dr. Torre.

Oslikana plastika i piktogrami

Dodao je i to da uz "Table života" izlaže i ciklus male šareno oslikane plastike "Valjci i kocke zaštite na radu", kao posthumni oproštaj od pokojnog oca te "Piktograme za alkoholičare", također izvedene tehnikom akrila na manjim kvadratnim platnima. 

- Zaštita na radu, inače meni likovno tako draga, bila je središnje područje stručnog interesa mog oca, dok su piktogrami matično rađeni kao dekoracija hodnika i soba Odjela za alkoholizam Klinike za psihijatriju Bolnice Sestara milosrdnica u Zagrebu, u kojoj godinama radim, zaključio je ugledni psihijatar.

<p>Otvorenje izložbe bit će u ponedjeljak 31.8., s početkom u 12 sati/ Foto: Gradski muzej Bjelovar</p>

Otvorenje izložbe bit će u ponedjeljak 31.8., s početkom u 12 sati/ Foto: Gradski muzej Bjelovar

Recimo i to da je dr. Torre ujedno i jedan od vodećih stručnjaka u Hrvatskoj upravo u liječenju alkoholizma, ali i ovisnosti o drogama i kocki. Otvorenje izložbe " Table života", na kojoj će sudjelovati i sam autor, zakazano je za ponedjeljak 31. kolovoza, u Gradskom muzeju Bjelovar, s početkom u 12 sati. Svi zainteresirani u zanimljivoj postavi moći će uživati sve do 18. rujna, do kada će izložba biti otvorena.