Fotografija: Javilo se čak 47 udruga/Foto: BBŽ
Galerija
Javilo se čak 47 udruga/Foto: BBŽ

BBŽ prvi put novčano podupire isključivo sportske udruge: "47 njih dobit će 22.000 eura"

"Ovim sredstvima želimo dodatno potaknuti razvoj sporta i svih onih sportskih aktivnosti na području naše županije", poručio je župan Marko MarušićBJELOVAR - Bjelovarsko-bilogorska županija ove je godine po prvi put raspisala zaseban Javni poziv za sufinanciranje/financiranje programa i projekata sportskih udruga s područja županije. Poziv je bio otvoren od 1. ožujka do 1. travnja i na njega se javilo ukupno 47 sportskih udruga, javljaj iz BBŽ-a.

 Potpisujući s prijaviteljima ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava župan Marko Marušić naglasio je važnost rada sportskih udruga i pojasnio koliko Županija izdvaja za sport.

Javilo se puno udruga

- Drago mi je da se ovako veliki broj sportskih udruga javio na naš novi Javni poziv koji Bjelovarsko-bilogorska županija dosad još nije imala. Ovim sredstvima koja dodjeljujemo kroz ovaj javni poziv želimo dodatno potaknuti razvoj sporta i svih onih sportskih aktivnosti na području naše županije. Osim ovog javnog poziva mi kao Županija sa 160.000 eura podupiremo i rad naše županijske Sportske zajednice i tako doprinosimo razvoju sporta.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

To je naša obveza, ali istodobno i privilegija jer svi znamo da ulaganje u sport znači i ulaganje u budućnost naše županije. Svi želimo da se što više naše djece i mladih bave sportom i da ostvaruju što bolje rezultate jer tako promoviraju ne samo svoje klubove, općine i gradove, nego na raznim natjecanjima i našu Bjelovarsko-bilogorsku županiju – kazao je župan Marušić izražavajući zadovoljstvo da će 47 sportskih udruga kroz ovaj javni poziv dobiti gotovo 22.000 eura. Još je dodao da će Županija i iduće godine raspisati isti takav javni poziv te da će se za iduću godinu kao i kod svih ostalih javnih poziva nastojati osigurati još više sredstava.

Kontinuirana podrška

Na dodijeljenim sredstvima u ime prijavitelja zahvalio je Tomislav Smrček, predsjednik Sportske udruge ARGO koja je zahvaljujući sjajnim uspjesima na tradicionalnom Maratonu lađa na Neretvi postala poznata diljem Hrvatske.

- Najprije želim u ime svih prijavitelja zahvaliti županu i Županiji na dodijeljenim sredstvima, ali moram zahvaliti i svima vama koji ste se javili na ovaj javni poziv jer uz ovu kontinuiranu podršku župana i Županije za svaki od naših klubova ja zahvaljujem svima vama jer mi najbolje znamo koliko je teško opstajati u ovo novo doba s novim generacijama. Teško je motivirati mlade, teško je općenito sačuvati klubove i u pravilo to ostaje uvijek na nekoliko ljudi koji su spremni na veliku žrtvu i ja vjerujem da smo većina nas ovdje ti koji smo spremni žrtvovati se za neko veće dobro i zato još jednom hvala županu i svima vama i idemo dalje – kazao je Smrček, piše BBŽ.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!