Fotografija: Vrhunski umjetnici oduševili su prisutne/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Vrhunski umjetnici oduševili su prisutne/ Foto: Deni Marčinković

Bjelovarčani sinoć uživali u klasicima i evergreenima svjetske i domaće glazbe

Nadolazeći BOK festival, kao i ovaj koncert, budi mi nadu da se vraćamo u "staro normalno". Večeras je bilo prekrasno. Kvalitetni izvođači, krasan program, baš nekako ležerno i na nivou, kazala je Bruneta Gavran




Boho par sinoć je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a bjelovarska publika punih je sat i pol uživala u klasicima i evergreenima svjetske i domaće glazbe, u izvedbi vrhunski glazbenika Ane Rucner, Mateja Meštrovića i Borne Šercara te glumca Vedrana Mlikote. 

<p>Program je trajao sat i pol/ Foto: Deni Marčinković</p>

Program je trajao sat i pol/ Foto: Deni Marčinković

Na repertoaru glazbeno-poetske večeri "Zajedno..." tako su se našle izvedbe poput Mozartovog Rondo alla Turca, Brahmsovog Mađarskog plesa, Offenbachovog Can-Cana ili DolCello MediterAna kojeg je Matej Meštrović pripremio upravo za Anu Rucner. 

Nadalje, oduševljenje publike izazvao je i Vedran Mlikota interpretirajući poeziju Tina Ujevića, Dobriše Cesarića, Antuna Gustava Matoša, Antuna Branka Šimića, Arsena Dedića ili Edgara Allana Poa. 

<p>Publika je bila oduševljena sinoćnjim nastupom/ Foto: Deni Marčinković</p>

Publika je bila oduševljena sinoćnjim nastupom/ Foto: Deni Marčinković

- Rijetke su prilike kada u Bjelovaru ima ovakve izvedbe. Jako mi je drago da je BOK fest dobio tradiciju, odnosno da se redovito održava. Uživao sam u večerašnjem programu, posebnice u recitacijama Mlikote, ali u i svim izvedenimskladbama. Oduševili su me, kazao je Marijan Gavran, bjelovarski umirovljenik.

<p>U bjelovarskom Boho parku tražilo se mjesto više/ Foto: Deni Marčinković</p>

U bjelovarskom Boho parku tražilo se mjesto više/ Foto: Deni Marčinković

Sinoćnje događanje pratio je u društvo supruge Brunete, koja je također imala samo riječi hvale za jučerašnji nastup.

- Još uvijek se nismo upoznali s programom, ali jedva čekamo kupiti karte za festival i vidjeti novi Dom kulture. Nadolazeći BOK festival, kao i ovaj koncert, budi mi nadu da se vraćamo u "staro normalno". Večeras je bilo prekrasno. Kvalitetni izvođači, krasan program, baš nekako ležerno i na nivou. Srećom i vrijeme nas je poslužilo, a posebno mi se dojmio detalj kada je po završetku izvedbe jedne pjesme zazvonilo zvono, što je i Mlikota primijetio. Ta sitnica nekako je posebno doprinijela ugođaju, istaknula je nakon koncerta Bruneta Gavran.

<p>Matej Meštrović i Ana Rucner/ Foto: Deni Marčinković</p>

Matej Meštrović i Ana Rucner/ Foto: Deni Marčinković

Spomenimo i to da je ova glazbeno-poetska večer svojevrsna najava nadolazećeg 18. BOK festa, za kojeg je jučer i službeno počela prodaja karata, a više o tome, kao i cijelom programu možete pročitati ovdje.  

<p>Boho park bio je premali da primi sve zainteresirane/ Foto: Deni Marčinković</p>

Boho park bio je premali da primi sve zainteresirane/ Foto: Deni Marčinković

<p>Na kraju koncerta izvođači su dobili veliki aplauz/ Foto: Deni Marčinković</p>

Na kraju koncerta izvođači su dobili veliki aplauz/ Foto: Deni Marčinković