Fotografija: Prvu kartu prodali su Vedran Mlikota i Ana Rucner/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Prvu kartu prodali su Vedran Mlikota i Ana Rucner/ Foto: Deni Marčinković

Prvu kartu za 18. BOK festival prodao kum festivala Vedran Mlikota u društvu Ane Rucner

Program je doista šarolik i bogat, a bjelovarskoj publici predstavit će se plejada poznatih glumaca. Ovogodišnji festival je koncepiran kao svojevrsni hommage Saši Anočić, kazao je Ožegović




Simbolično, prodajom prvih karata i službeno je počelo odbrojavanje do početka 18. BOK festa. Prvu kartu, kako i priliči, prodao je kum festivala Vedran Mlikota u društvu violončelistice Ane Rucner.

<p>Poznati glumci i glazbenici večeras će najaviti ovogodišnji BOK/ Foto: Deni Marčinković</p>

Poznati glumci i glazbenici večeras će najaviti ovogodišnji BOK/ Foto: Deni Marčinković

Prema riječima Ivana Ožegovića, poznatog bjelovarskog glumca, na repertoaru ovogodišnjeg BOK-a, koji će trajati od 29. kolovoza pa sve do 16. rujna, naći će se čak 12 predstava, a upravo predstava u njegovoj režiji po nazivom Njemački za početnike, otvorit će festival u novoobnovljenom Domu kulture.

Šarolik i bogat program

- Ove godine program je doista šarolik i bogat, a bjelovarskoj publici predstavit će se plejada poznatih glumaca. Za razliku od prijašnjih godina, imat ćemo nešto razbacaniji festival te ćemo obuhvatiti čak tri vikenda. Također, cijeli ovogodišnji BOK koncipiran je kao svojevrsni hommage Saši Anočiću, po mom mišljenju našem najvećem redatelju, koji nas je nažalost napustio ove godine. Tako ćemo imati priliku uživati u njegovoj posljednjoj završenoj predstavi O medvjedima i ljudima, u izvedbi Narodnog pozorišta Sarajevo, a svakako treba spomenuti i Konglomeracija za Sašu Anočića, u izvedbi Teatra Exit, u kojoj će biti prikazani najbolji dijelovi iz njegovih predstava, između ostalog kazao je Ožegović.

<p>Ivan Ožegović/ Foto: Deni Marčinković</p>

Ivan Ožegović/ Foto: Deni Marčinković

Dodao je i to da će na inicijativu umjetničkog direktora Gorana Navojca, po prvi put biti izvedena i predstavama na Gradskim bazenima Bjelovar,a riječ o poznatoj predstavi Roko i Cicibela, koji ću izvesti Kazališna družina "Ritam igre" Split.

Predstava MIkija Manojlovića

- Svakako trebamo spomenuti i zadnju predstavu na programu, Dok nas smrt ne rastavi, u režiji Mikija Manojlovića, a prema tekstu Mire Furlan, koju mislim da ne treba posebno najavljivati te mislim da će biti i najtraženije predstava ovogodišnjeg BOK-a, istaknuo je Ivan Ožegović.

<p>Vedran Mlikota, Ana Rucner i Matej Meštrović/ Foto: Deni Marčinković</p>

Vedran Mlikota, Ana Rucner i Matej Meštrović/ Foto: Deni Marčinković

Čestitke na uspješnoj organizaciji unatoč svim okolnostima, kao i na punoljetnosti festivala, uputio je i već spomenuti Vedran Mlikota, koji će zajedno s Anom Rucner, Matejom Meštrovićem i Bornom Šercarom, kao svojevrsnu najavu festival, večeras u Boho parku glazbeno poetskom večeri pod nazivom Zajedno…., o čemu više možete pročitati ovdje.

Ulazak s covid potvrdama

Zahvale organizatorima, ali i poziv svim građanima, uputio je i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

- Mislim da ćemo uživati u odličnim predstavama tih dva tjedna te sam siguran da nas korona neće omesti s obzirom na to da smo još uvijek u zelenom. Također, veseli me što ćemo BOK održati u novoobnovljenom Domu kulture i to u punom kapacitetu, odnosno moći ćemo koristiti svih 344 mjesta, poručio je Hrebak dodavši da je Dom kulture dobio uporabnu dozvolu te da je sve posloženo i spremno.

<p>Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković</p>

Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Što se tiče epidemioloških uvjeta, ravnateljica bjelovarskog CUK-a Zvjezdana Galkowski istaknula je da će na predstave u Domu kulture moći uči svi koji imaju covid potvrdu ili negativan test, a u suradnji s javnim ustanovama dogovoreno je da cijene testiranja vezanih u BOK Fest budu dodatno snižena za 20 posto.

<p>Počela je prodaja ulaznica za 18. BOK fest/ Foto: Deni Marčinković</p>

Počela je prodaja ulaznica za 18. BOK fest/ Foto: Deni Marčinković

Za kraj recimo i to da će se ulaznice moći kupiti svakim radnim danom od 10 do 16 sati te subotom od 10 do 13 sati, u BOK kućica koja se i ove godine nalazi na gradskom korzu, pokraj DM-a. Također, ove godine neće izosti ni razni popratni sadržaji, poput izložbe glumaca, moto alke te BOK rukometnog turnira. 

Popis svih predstava

29.8. ‘Njemački za početnike’ – komedija Ivana Ožegovića (Dom kulture) 20h

30.8. ‘O medvjedima i ljudima’ – Narodno pozorište Sarajevo (Dom kulture) 20h

1.9. ‘Roko i Cicibela’ – Kazališna družina ‘Ritam igre’ Split (Gradski bazen Bjelovar) 20h

2.9. ‘Štajga’ – Gradsko kazalište ‘Joza Ivakić’ Vinkovci  (Dom kulture) 20h

3.9. ‘Nevjerojatan događaj’ – Teatar EXIT (Dom kulture) 20h

4.9. BOK moto alka – gradski korzo

6.9. ‘Đuka Begović – Gradsko kazalište mladih Split (Dom kulture) 20h

8.9. ‘Kabanica’ – HNK Zadar i Drama Plus (Dom kulture) 20h

9.9. ‘Cossi fan tutte – Orkestar Umjetničke škole Luke Sorkočevića, Dubrovnik ‘Opera panonica’ operni ansambl

14.9. ‘Konglomeracija za Sašu Anočića’ – Teatar EXIT (Dom kulture) 20h

15.9. ‘Medvjed’ – režija Zijah Sokolović (Dom kulture) 20h

16.9. u 18 sati u atriju Gradskog muzeja ‘Zov divljine’ Pučko otvoreno učilište Velika Gorica.

         u 20h ‘Dok nas smrt ne rastavi’ – radionica integracije Jugoslavenskog narodnog pozorišta