Fotografija: Koncert je oduševio mnogobrojnu publiku/Foto: Željko Smešnjak
Galerija
Koncert je oduševio mnogobrojnu publiku/Foto: Željko Smešnjak

16. DOKUart večeras će otvoriti hrvatski film bračnog para Rostuhar “Ljubav oko svijeta”

Sinoć je u Gradskom muzeju Bjelovar otvorena multimedijska izložba koja govori o 15 godina održavanja bjelovarskog festivala dokumentarnog filma. Posjetitelje je oduševio i koncert Suzane Balen i Slavena Bandura




BJELOVAR - Uoči današnjeg službenog početka 16. DOKUarta, sinoć su svi ljubitelji kulture u bjelovarskom Gradskom muzeju mogli uživati u otvorenju multimedijske izložbe koja govori o 15 godina tradicionalnog, bjelovarskog festivala dokumentarnog filma. Na izložbi su postavljeni dosadašnji plakati i brojne fotografije s prethodno održanih festivala dok su se za glazbeni dio programa pobrinuli Suzana Balen i Slaven Bandur održavši koncert.

<p>Otvrenjem izložbe i koncertom najavljen je 16 DOKUart/Foto: Željko Smešnjak</p>

Otvrenjem izložbe i koncertom najavljen je 16 DOKUart/Foto: Željko Smešnjak

Dodajmo, izložba se može razgledati u podrumskom muzejskom prostoru naredna dva tjedna.

Ljubav oko svijeta

Službeno otvorenje 16. DOKUart zakazano je za večeras kada posjetitelji imaju priliku pogledati projekciju hrvatskog filma bračnog para Rostuhar “Ljubav oko svijeta”. Zbog velikog zanimanja publike organizirana je dodatna projekcija sutra, 19. rujna u 18,00 sati. Festival traje do 24. rujna. Bit će prikazana ukupno 13 dokumentarca.

<p>Izložbu će se moći pogledati naredna dva tjedna/Foto: Željko Smešnjak</p>

Izložbu će se moći pogledati naredna dva tjedna/Foto: Željko Smešnjak

A kako se moglo čuti proteklih dana, na festivalu će se održati čak šest hrvatskih premijera. Bjelovarska publika imat će priliku uživati u filmovima iz Čilea, Bjelorusije, Ukrajine, Norveške, Švicarske, ali i ostalih zemalja.

Covid potvrda

Podsjetimo, ulaznice je moguće kupiti od 10 do 17 sati ili sat vremena uoči projekcije na blagajni KMC-a, a ulazak je moguć jedino uz covid potvrdu ili negativan test. Svi oni koji se nisu cijepili te nisu preboljeli covid u posljednjih šest mjeseci, s kupljenom ulaznicom moći će se besplatno testirati u Zavodu za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije, uz prethodnu najavu.