Fotografija: Dream Team bebe oduševio je ljubitelje dokumentarnog filma/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Dream Team bebe oduševio je ljubitelje dokumentarnog filma/ Foto: Deni Marčinković

Film o legendarnim damama iz Ljubuškog koje zajedno imaju 445 godina oduševio Bjelovarčane

Brojna publika uživala je u duhovitom filmu "Dream Team babe", kojim je prikazan život članica najstarijeg benda u Bosni i Hercegovini




DOKUart pod zvijezdama sinoć je na Izletište Vrata Bilogore privukao veliki broj ljubitelja dokumentarnog filma. Okupljena publika uživala je u duhovitom filmu "Dream Team babe", kojim je prikazan život članica najstarijeg benda u Bosni i Hercegovini. 

Iako je gotovo minutu nakon završetka projekcije počela pada kiša, organizatori su uspjeli kratko prikazati trailere većine dokumentaraca koji će naći na festivalskom dijelu DOKUarta.

<p>Projekcija pod zvijezdama privukla je veliki broj posjetitelja/ Foto: Deni Marčinković</p>

Projekcija pod zvijezdama privukla je veliki broj posjetitelja/ Foto: Deni Marčinković

Prema riječima selektorice festivala Rade Šešić, 16. izdanje DOKUarta obilježit će filmovi iz cijelog svijeta. 

- Nakon što smo se prošle godine morali snalaziti za razne lokacije, veseli nas što se napokon vraćamo u kino. Na festivalu će biti filmova iz Ukrajine, Nizozemske, Švicarske ali i drugih zemalja, a doći će nam i puno autora. Također, imat ćemo i nekoliko hrvatskih premijera, a tematika većine filmova su ljudske priče. Naravno, održat će se i radionica za djecu koja se žele baviti dokumentarnim filmom, a vodit će je Đuro Gavran. Zbilja će svatko moći naći nešto za sebe, a DOKUart će ponovno u Bjelovar donijet dokumentaristiku europske scene, poručila je Rada Šešić.

<p>Rada Šešić/ Foto: Deni Marčinković</p>

Rada Šešić/ Foto: Deni Marčinković

Povratak festivala u Kulturni i multimedijski centar Bjelovar najavio je i član udruge DOKUart Stjepko Gambiroža.

- Program obiluje dobrim, zanimljivim i relevantnim dokumentarcima i uvjeren sam da će publika i ove godine uživati. Posebnost festivala svakako je dokumentarac "The Mole Agent" koji je bio nominiran za Oscara, istaknuo je Gambiroža.

<p>Stjepko Gambiroža/ Foto: Deni Marčinković</p>

Stjepko Gambiroža/ Foto: Deni Marčinković

16. DOKU art počinje 18. i trajat će do 24. rujna, a dan učio početka prikazivanja filmova, odnosno 17. rujna održat će se koncert i izložba o prvih 15 godina festivala. Detaljan raspored svih projekcija, kao i informacije o ulaznicama, organizatori će predstaviti uskoro. 

<p>Dokuart pod zvijezdama/ Foto: Deni Marčinković</p>

Dokuart pod zvijezdama/ Foto: Deni Marčinković