Fotografija: Gradonačelnik Hrebak, župan Marušić i direktor Bjelovarskog sajma Salaj najavili su 28. Međunarodni jesenski bjelovarski sajam i pozvali ljude da dođu u što većem broju/Foto: Branka Sobodić
Galerija
Gradonačelnik Hrebak, župan Marušić i direktor Bjelovarskog sajma Salaj najavili su 28. Međunarodni jesenski bjelovarski sajam i pozvali ljude da dođu u što većem broju/Foto: Branka Sobodić

Zlatko Salaj: "Strojevi nam stižu, dio sajma je već popunjen. Imat ćemo oko 300 izlagača"

Gradonačelnik Hrebak i župan Marušić zadovoljni organizacijom jedne od najvažnijih manifestacija koja Bjelovar promiče diljem Hrvatske i Europe. Oboje priželjkuju lijepo vrijeme i pozivaju posjetitelje da dođu
BJELOVAR – Bliži se trenutak svečanog otvorenja 28. Međunarodnog jesenskog bjelovarskog sajma - manifestacije po kojoj je Bjelovar poznat ne samo širem Hrvatske, već i diljem Europe pa i šire. Iako se sada već znaju gotovo sve pojedinosti o ovogodišnjoj manifestaciji, jutros su još jednom direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj, gradonačelnik Dario Hrebak i župan Mario Marušić ispred vlasnika, odnosno Grada i Bjelovarsko – Bilogorske županije, održali press konferenciju.

Izložba stoke

28. Međunarodni jesenski bjelovarski sajam trajat će tri dana, od 03. do 05. rujna, a otvoriti bi ga trebao, kako nam je i sam župan Marušić potvrdio, premijer Andrej Plenković.

<p>Zlatko Salaj, v.d. direktor Bjelovarskog sajma/ Foto: Deni Marčinković</p>

Zlatko Salaj, v.d. direktor Bjelovarskog sajma/ Foto: Deni Marčinković

-Strojevi nam polako stižu, dio sajma je već popunjen. Imat ćemo oko 300 izlagača, dok smo 2019. godine imali oko 400, tako da smo brojkom zadovoljni. Testiranja će se obavljati na dva ulaza, glavnom, a drugom, kod Trohe. Potvrđen je dolazak ministrice poljoprivrede Marije Vučković, a očekujemo i premijera Andreja Plenkovića. U subotu i nedjelju na raspolaganju će biti i besplatni autobusi koji će voziti na sajam svaki puni sat, kazao je Zlatko Salaj, v.d. direktor Bjelovarskog sajma posebno naglasivši važnost Državne izložbe stoke koja se u sklopu sajma održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede.

<p>Jesenski sajam održat će se od 3. do 5. rujna/ Foto: Deni Marčinković</p>

Jesenski sajam održat će se od 3. do 5. rujna/ Foto: Deni Marčinković

-Zadovoljan sam što u ovim okolnostima uopće možemo održati Sajam. Dobra odluka koju smo svi zajedno donijeli da to bude najbrži mogući termin početkom rujna. Imali smo jako malo vremena da organiziramo Sajam, ne samo zbog covida već i zbog mijenjanja vodstva – kazao je gradonačelnik Hrebak dodavši kako su si ljudi dali truda. Čestitao im je na organizaciji i izrazio zadovoljstvo što će i poljoprivrednici napokon moći sajam koristiti za svoje potrebe. Na kraju je dodao kako je važno zadržati kontinuitet sajmovanja, kao i kvalitetu koju je Sajam imao i ranijih godina te poželio lijepo vrijeme kako bi i posjetitelji mogli doći i uživati.

Standard sigurnosti

Župan Marušić kazao je kako je Sajam ustvari brend Gudovca, Bjelovara, BBŽ, ali i cijele Hrvatske pa je izuzetno važno održati kontinuitet.

-Veseli me što će premijer Plenković otvoriti Sajam u petak. To daje težinu i priznanje dosadašnjem radu. Pozivam sve posjetitelje da dođu, svi će biti sigurni, omogućili smo cijepljenje i testiranje, sve je u skladu s najvišim standardom sigurnosti – zaključio je Marušić izrazivši nadu kako će u nedjelju svi biti zadovoljni, ponajprije poljoprivrednici koji će na Sajmu sklopiti dobre poslove.

<p>Prvi strojevi već su stigli/ Foto: Deni Marčinković</p>

Prvi strojevi već su stigli/ Foto: Deni Marčinković

Naposljetku, treba napomenuti kako sve posjetitelje očekuje i bogat kulturno – umjetnički program koji će dodatno oživjeti sajamsku manifestaciju.

Besplatna testiranja

Sve pripremne radnje su pri kraju, a sajam bit će organiziran u skladu sa zadanim epidemiološkim mjerama i odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite RH za održavanje sajmova na otvorenim prostorima. Svi posjetitelji, osim djece mlađe od 12 godina pri ulazu će biti obvezni predočiti COVID potvrdu o tome da su preboljeli Covid, da su cijepljeni ili negativni test te osobnu iskaznicu. U slučaju da osoba nema COVID potvrdu ili negativan test, moći će se potpuno besplatno testirati putem brzih testova na ulazu broj 1 i broj 6, tijekom sva tri dana u vremenu od 9,00 do 17,00 sati. Brzi test će vrijediti 48 sati, ali samo u svrhu posjećivanja sajma. Cijena ulaznica će za djecu od 7 do 15 godina, umirovljenike i grupe s minimalno 20 posjetitelja stajati 20 kuna, a za odrasle 30 kuna. Tijekom sva tri dana, Bjelovarski sajam će biti otvoren od 9,00 do 18,00 sati, dok je parking za sve posjetitelje besplatan.