Fotografija: Jesenski međunarodni bjelovarski sajam ipak će se održati / Foto: Ranko Šuvar/CROPIX
Galerija
Jesenski međunarodni bjelovarski sajam ipak će se održati / Foto: Ranko Šuvar/CROPIX

Na Bjelovarski sajam samo uz COVID potvrdu. Besplatni testovi za one koji je nemaju...

U sklopu Jesenskog sajma ponovno će se održati Državna stočarska izložba, a u pripremi su i tematske cjeline vezane za hortikulturu te građevinsku i komunalnu opremu
Nakon gotovo dvije godine, 28. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam napokon bi trebao biti održan i to od 3. do 5. rujna. Prema riječima organizatora, pripremne radnje pri samom su kraju, a zbog epidemioloških mjera i Odluka Stožera civilne zaštite, ovogodišnji sajam održat će na otvorenim prostorima. 

- Naša sajamska manifestacija održat će se u kontroliranim uvjetima, što znači da će svi posjetitelji (osim djece mlađe od 12 godina starosti) pri ulazu u sajamski prostor biti obavezni predočiti COVID potvrdu o preboljenju, cijepljenju ili negativnom testu brzim antigenskim PCR testiranjem, te osobnu iskaznicu, poručili su iz Bjelovarskog sajma. 

Besplatno testiranje

Također, dodaju i to da sve osobe koje nemaju COVID potvrdu ili negativan test, mogu se sva tri dana Sajma besplatno testirati brzim testovima na ulazima 1 i 6. Testiranje će se vršiti od 9 do 17 sati, a brzi testovi vrijedit će 48 sati, ali samo u svrhu ulaska u Sajamski prostor Gudovac.

<p>Testiranje će biti organizirano na ulazima 1 i 6/ Foto: Bjelovarski sajam</p>

Testiranje će biti organizirano na ulazima 1 i 6/ Foto: Bjelovarski sajam

Kao što smo već ranije pisali, odlukom Skupštine sajma, koju čine župan Marko Marušić i gradonačelnik Dario Hrebak, za novog v.d. direktora imenovan je Zlatko Salaj, pred kojeg su spomenuti čelnici postavili zahtjevan zadatak-organizirati jesensku manifestaciju. 

Prema najavama koje sa Sajma dolaze, unatoč kratkom vremenu i epidemiološkim mjerama, u tom naumu su i uspjeli, odnosno većina sajamskog prostora je popunjena.

Državna stočarska izložba

- Nadalje, kao dio Jesenskog sajma, ponovno će se održati i Državna stočarska izložba na kojoj će vrijedni hrvatski uzgajivači predstaviti nekoliko stotina grla iz vlastitog stočarskog uzgoja. Pored toga, održane će biti i tematske cjeline kao što su HOROP, koja se odnosi na opremu za hortikulturu te GRO-KO, koja pokriva građevinsku i komunalnu opremu, dodaju organizatori.

<p>Jesenski međunarodni bjelovarski sajam / Foto: Bjelovarski sajam</p>

Jesenski međunarodni bjelovarski sajam / Foto: Bjelovarski sajam

Spomenimo i to da će cijene ulaznica za djecu od 7 do 15 godina, kao i umirovljenike te grupe od minimalno 20 posjetitelja stajati 20 kuna, dok će za odrasle ona iznositi 30 kuna. Sva tri dana Sajam će biti otvoren od 9 do 18 sati, a za sve posjetitelje osiguran je i besplatan parking.