Fotografija: Marko Marušić i Dario Hrebak nakon Skupštine Bjelovarskog sajma/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Marko Marušić i Dario Hrebak nakon Skupštine Bjelovarskog sajma/ Foto: Deni Marčinković

"Situacija na Bjelovarskom sajmu je alarmantna. Novi v.d. direktora bit će Zlatko Salaj“

"Nakon uvida u kompletnu situaciju poslovanja Bjelovarskog sajma, nismo se mogli složiti s takvim izvješćem poslovanja, stoga smo odlučili donijeti ovakve odluke", kazao je MarušićFinancijska situacija na Bjelovarskom sajmu je alarmantna, zaključak je to koji su župan Marko Marušić i gradonačelnik Dario Hrebak donijeli nakon današnje Skupštine društva. Sukladno tome, dosadašnjem direktoru Davorinu Posavcu nije dano povjerenje da i dalje upravlja trgovačkim društvom u vlasništvu Grada i Županije, a na njegovo mjesto kao v.d. direktor bit će postavljen Zlatko Salaj.

- Nakon uvida u kompletnu situaciju poslovanja Bjelovarskog sajma, nismo se mogli složiti s takvim izvješćem poslovanja, stoga smo odlučili donijeti ovakve odluke. Zahvaljujem se dosadašnjem direktoru na trudu, jer smatram da mu nije bilo lako raditi posljednjih nekoliko godina, između ostalog kazao je župan Marušić.

Jesenski sajam

Također, dodao je i to da je prvi zadatak organizirati Jesenski sajam i tako se pokušati izvući iz nezavidne situacije u kojoj se Sajam danas nalazi.

- Iz tih razloga odlučili smo se za v.d. ravnatelja imenovati Zlatka Salaja. Riječ je o čovjeku koji je ranije već bio na toj funkciji te je imao dobre brojke, stoga smatramo da može u relativno kratkom vremenu pripremiti tu manifestaciju. Nadalje, kao što je poznato novi direktor nije član niti HDZ-a niti HSLS-a, čime potvrđujemo ono što smo u kampanji zagovarali, a to je da nas zanima stručnost i znanje, a ne politička podobnost - dodao je Marušić.

Zlatko Salaj (u odijelu) bit će novi v.d. direktor Bjelovarskog sajma/ Foto: Boris Rogić
Zlatko Salaj (u odijelu) bit će novi v.d. direktor Bjelovarskog sajma/ Foto: Boris Rogić

Na konferenciji za medije moglo se čuti i to da će Salaj imati otvorene ruke u poslovanju, a da će vlasnici taj rad nadzirati. Također, rečeno je da na toj funkciji novi direktor ostaje do Jesenskog sajma, ukoliko se isti naravno održi, a nakon toga će se ponovno sjesti za stol i razgovarati o daljnjim koracima.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, iako je više od godinu dana javno govorio da Posavac nema njegovo povjerenje, nakon današnje Skupštine kazao je da misli kako sad već bivši direktor nije jedini krivac za loše poslovanje.

Brojni problemi

- Više je razloga što smo mu iskazali nepovjerenje. Izgubljeni sudski sporovi, neispunjavanje pravomoćnih sudskih presuda, isplata dividendi uoči parlamentarnih izbora unatoč spoznaji o budućim gubitcima i mnoge druge stvari. Trenutna situacija je alarmantna, međutim ukoliko se Jesenski sajam održi, dosta toga moglo bi se posložiti, pored ostalog kazao je Hrebak.

Sad već bivši direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac sporazumno je raskinuo ugovor/ Foto: BBŽ
Sad već bivši direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac sporazumno je raskinuo ugovor/ Foto: BBŽ

Iako bivši direktor u ugovoru ima mogućnost zadržavanja radnog mjesta sukladno stručnoj spremi, prema Hrebakovim riječima, postignut je dogovor da se Posavcu isplati šest prosječnih mjesečnih plaća te mu se raskida ugovor.

Po nalogu Bajsa

- Iznenadila me civilizirana komunikacija na današnjoj Skupštini. Da smo takvu suradnji imali i ranije, do ovoga vjerojatno ne bi niti došlo, međutim što je tu je. Zahvaljujem se Posavcu na dosadašnjem radu, jer je to bilo i puno dobrih stvari - poručio je Hrebak.

Na novinarsko pitanje tko je onda kriv za donošenje loših poslovnih odluka, Hrebak je kazao da mu je Posavac danas otvoreno rekao da je morao napraviti ono što mu je većinski vlasnik naložio, aludirajući na bivšeg župana Damira Bajsa.