Fotografija: U tijeku su radovi na dionici Farkaševac - Breza, a izgradnja posljednjih 12 kilometara bit će njihov nastavak /Foto: Facebook
Galerija
U tijeku su radovi na dionici Farkaševac - Breza, a izgradnja posljednjih 12 kilometara bit će njihov nastavak /Foto: Facebook

U rujnu bi napokon trebali početi radovi na izgradnji posljednjih 12 km brze ceste

Kao što je poznato, financijska sredstva osigurana su u državnom proračunu, a veseli me što novi rebalans nije imao utjecaja na to, kazao je HrebakHrvatske ceste prije dvadesetak dana donijele su odluku o odabiru izvođača radova na preostalih 12 kilometara brze ceste do Bjelovara. Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak danas je potvrdio da nije uložena niti jedna žalba te da se uskoro može očekivati potpis ugovora s izvođačima radova.

Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

- Kroz otprilike dva tjedna u Bjelovaru ćemo organizirati sastanak na kojemu će uz vodstvo Hrvatskih cesta, sudjelovati i novi župan Marko Marušić, a s ciljem ubrzavanja procesa i dogovora oko posljednjih detalja. Kao što je poznato, financijska sredstva osigurana su u državnom proračunu, a veseli me što novi rebalans nije imao utjecaja na to i što sve ostaje onako kako je dogovoreno početkom godine, kazao je Hrebak dodavši da će radovi najvjerojatnije započeti u rujnu.

Nastavak radova

Podsjetimo, trenutno su u tijeku radovi na dionici dugoj pet kilometara od Farkaševca do Breze, ukupne vrijednosti oko 135 milijuna kuna, a gradnja posljednjih 12 kilometara, vrijednih nešto manje od 300 milijuna kuna, ujedno je i nastavak tih radova. 

Ukoliko će se radovi odvijati prema zacrtanom planu, do kraja 2023. godine konačno bi mogla biti izgrađena brza cesta od Zagreba do Bjelovara.