Fotografija: Foto: Darko Tomaš, ŽeljkoPuhovski/CROPIX
Foto: Darko Tomaš, ŽeljkoPuhovski/CROPIX

Sindikat Hitne pisao Berošu: "Smijenite šeficu Zavoda za hitnu medicinu ili idemo u prosvjed"

Ne libimo se organizirati novi prosvjed u svrhu smjene gđe. Grba-Bujević i gotovo smo sigurni da će odaziv biti puno veći, stoji u pismu Sindikata Hitne i inicijative Hitna uživo 194Hrvatski sindikat hitne medicine i inicijativa Hitna uživo 194 poslali su danas pismo ministru zdravstva Viliju Berošu u kojem traže smjenu ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maje Grba-Bujević tvrdeči da godinama zanemaruje potrebe pacijenata, građana, djelatnika HMS-a, ali i vlade.

Pismo koje su poslali ministru Berošu objavljujemo u cijelosti. 

"Poštovani ministre!  

Obraćamo Vam se sa zahtjevom za izvanrednim razrješenjem dužnosti ravnateljice HZHM-a Maja Grba-Bujević.

Naime ravnateljica godinama sustavno zanemaruje potrebe pacijenata, građana, djelatnika HMS, ali i Vlade. U 11 godina koliko postoji Zavod za hitnu medicinu nije doprinijela razvoju HMS. Svojim postupcima, izjavama, manipuliranjem, lažima i obmanama šteti ugledu nas djelatnika HMS, ali i Vas kao Ministra zdravstva. Vrijeđa Vašu i našu inteligenciju i obmanjuje javnost. A ono sto je krajnje nedopustivo je da svojim djelovanjem odnosno nedjelovanjem ugrožava živote svakog građanina ove države.

Obzirom na Vaš poziv na sastanak nakon prosvjeda moramo reći da smo Vam zahvalni na pruženoj prilici, na sastanak smo došli u dobroj vjeri, s time da nismo znali da će gđa Grba Bujević biti na sastanku. Nade smo polagali u Vas, ministra, liječnika ali prije svega čovjeka.  Nakon Vašeg odlaska sa sastanka gđa je pokazala opet i iznova lice koje je nama već jako dobro poznato i znali smo da neće biti uspjeha u razgovorima i pregovorima. Pitali ste nas na sastanku jesmo li se obratili svom krovnom zavodu?,  Odgovor je nažalost da nemamo kome.

Inzistiramo da daljnje pregovore oko zakona o HMS dogovaramo isključivo sa Vama!

Ponukani smo današnjim govorom saborske zastupnice (ne možemo je više nazvati ravnateljicom) zatražiti smjenu iste.

Moramo napomenuti da je naš prosvjed kulminacija višegodišnjeg nezadovoljstva i da je to bio jedini način da dođemo do Vas i da nas čujete. Ne libimo se organizirati novi u svrhu smjene gđe Grba-Bujević i gotovo smo sigurni da će odaziv biti puno veći.

U iščekivanju žurnog odgovora

Srdačno Vas pozdravljamo", stoji u pismu inicijative Hitna uživo 194 i Hrvatskog sindikata hitne medicine