Fotografija: U BBŽ putuju čak tri nagrade/Foto: TZ Bjelovarsko-bilogorske županije
Galerija
U BBŽ putuju čak tri nagrade/Foto: TZ Bjelovarsko-bilogorske županije

Daruvarske "pivske priče" osvojile Zlatnu povelju "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske"

Među nagrađenima našla su se još dva projekta s područja BBŽ i to Kušaonica u Velikoj Pisanici, OPG-a Pali Fredi i manifestacija "Jesen na Bilogori" koja se održava u Velikom TrojstvuSjajne vijesti stižu iz Cavtata gdje je jučer održan 5. međunarodni kongres u ruralnom turizmu, u sklopu kojeg su dodijeljene nagrade "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske".

Naime, od ukupno pet prijavljenih projekata s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, čak tri su nagrađena.

U kategoriji Craft turizam Zlatnu povelju osvojila je Pivovara Daruvar za programe Beerlist – Naše pivske i druge priče. Prijavu i kandidaturu za ovu nagradu predložila je i poslala Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije.

Delegacija BBŽ u Cavtatu/ Foto: TZ Bjelovarsko-bilogorske županije
Delegacija BBŽ u Cavtatu/ Foto: TZ Bjelovarsko-bilogorske županije

U ovoj kategoriji priznanje je osvojio i OPG Pali Fredi, koji je za Kušaonicu u Velikoj Pisanici osvojio Brončanu povelju. 

Što se tiče kategorije "Ruralno turistički projekti" Posebno priznanje za volonterski rad u promicanju ruralnog turizma osvojila je manifestacija "Jesen na Bilogori" koja se održava u Velikom Trojstvu.

Recimo i to da je projekte OPG Pali Fredi i "Jesen na Bilogori" na natječaj "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske" prijavila TZ Bilogora-Bjelovar.

Na dodjeli nagrada sudjelovala je i ministrica Vučković/ Foto: TZ Bjelovarsko-bilogorske županije
Na dodjeli nagrada sudjelovala je i ministrica Vučković/ Foto: TZ Bjelovarsko-bilogorske županije

Inače, za godišnju nagradu Suncokret ruralnog turizma – Sunflower Award, ukupno su konkurirala 138 projekta, među kojima je 59 nagrađenih za 2021. godinu. 

- Zahvaljujemo svim dragim ljudima koji svojim trudom, znanjem i marljivošću doprinose razvoju kontinentalnog turizma. Svaka nagrada je dodatni poticaj za još više i bolje, poručili su iz TZ Bilogora-Bjelovar.

Čestitamo svim dobitnicima ove prestižne nagrade, a navečer donosimo priču s ponosnim dobitnicima zlatne povelje.

Svi nagrađeni/ Foto: TZ Bjelovarsko-bilogorske županije
Svi nagrađeni/ Foto: TZ Bjelovarsko-bilogorske županije