Fotografija: Građanima će se dijeliti besplatne porcije graha i na jezeru i na Petrovom vrhu/Foto: Nikolina Vuković Stipaničev/CROPIX (ilustracija)
Galerija
Građanima će se dijeliti besplatne porcije graha i na jezeru i na Petrovom vrhu/Foto: Nikolina Vuković Stipaničev/CROPIX (ilustracija)

Daruvarčani će Praznik rada slaviti na jezeru i Petrovom vrhu: "Bit će graha, fiša, piva i vina"

Grad Daruvar poziva sve da im se pridruže na besplatnom grahu, fišu, pivu i vinu na daruvarskom jezeru, a SDP će dijeliti grah i pivo na Petrovom vrhuDaruvarčani će u nedjelju imati slatke muke jer će moći odlučiti gdje će proslaviti Međunarodni praznik rada. 

Naime, Grad Daruvar organizira veliku feštu na daruvarskom jezeru, a daruvarski SDP na Petrovom vrhu.

Gradonačelnik Damir Lneniček/Foto: Predrag Uskoković
Gradonačelnik Damir Lneniček/Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković
Proslava Međunarodnog praznika rada na daruvarskom jezeru prije nekoliko godina/Foto: Predrag Uskoković
Proslava Međunarodnog praznika rada na daruvarskom jezeru prije nekoliko godina/Foto: Predrag Uskoković

 - Pozivamo sve da nam se pridruže na fišu i grahu na daruvarskom jezeru. Evo, nakon dvije godine napokon se možemo malo podružiti, a nadam se da će nas i vrijeme poslužiti. Građanima će biti na raspolaganju oko 700 porcija graha, 200 porcija fiša, vino i pivo. Vidimo se na jezeru od 11 nadalje - poručio je gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček i ovim putem čestitao Međunarodni praznik rada svim Daruvarčankama i Daruvarčanima i njihovim gostima, kao i turistima koji se nalaze u Daruvaru.

Predsjednik daruvarskog SDP-a Igor Jareš također je pozvao sve građane i njihove goste na feštu na Petrovom vrhu.

Fešta na Petrovom vrhu/Foto: SDP
Fešta na Petrovom vrhu/Foto: SDP
Ovako je izgledala proslava Praznika rada prije šest godina/ Foto: SDP
Ovako je izgledala proslava Praznika rada prije šest godina/ Foto: SDP

- Gradski SDP u povodu Međunarodnog praznika rada organizira druženje na Petrovom vrhu te ovom prilikom pozivamo sve građane da nam se pridruže. Ono što je također važno reći da konačno, nakon dvije godine pauze, nastavljamo ovu tradiciju. Priprema se 300 litara graha koji će se dijeliti građanima, a svi će moći uživati i u besplatnom pivu. S obzirom na to da praznik pada na nedjelju i da je najavljeno lijepo vrijeme, očekujem da će doći solidan broj ljudi - rekao nam je Igor Jareš i dodao kako fešta počinje u 10 sati, a grah se kreće dijeliti od podneva.

Osim Međunarodnog praznika rada, u Daruvaru se 1. svibnja obilježava i 27. obljetnica vojno-redarstvene akcije "Bljesak".

Tako će se u 9 sati ujutro u Crkvi Presvetog Trojstva održati Sveta misa, a nakon toga će se u 10.30 sati polagati vijenci i paliti svijeće kod Spomenika braniteljima Daruvara u parku grofa Antuna Jankovića. 

U Daruvar stiže i delegacija iz Slovačke. Naime, Unija ratnih veterana Slovačke republike će u nedjelju u 10 sati kod spomenika slovačkim veteranima u Julijevom parku položiti vijenac i zapalili svijeće za slovačke građane poginule u Domovinskom ratu.