Fotografija: Ratko Vuković s ministrom Piletićem i ravnateljicom Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Damirom Benc/Foto: DT
Ratko Vuković s ministrom Piletićem i ravnateljicom Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Damirom Benc/Foto: DT

Ravnatelj Daruvarskih toplica iz Zagreba donio ugovor vrijedan više od 500.000 eura

"Proširit ćemo i uvesti nove usluge, unaprijediti postojeće, stvoriti bolje uvjete rada zaposlenika s invaliditetom i zaposliti nove osobe s invaliditetom", kaže ravnatelj Ratko VukovićRavnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković ovoga je tjedna prisustvovao svečanom uručenju 516.188,14 eura vrijednog ugovora o dodjeli posebnih sredstava s ciljem zapošljavanja i održavanja zaposlenosti osoba s invaliditetom u integrativnoj radionici, kroz razvoj novih tehnologija i nabavku nove opreme.

Četiri tisuće više zaposlenih

Ugovore je podijelio ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić i Damira Benc, ravnateljica Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Ugovore je dobilo 25 poslodavaca koji zapošljavaju osobe s invaliditetom u posebnim uvjetima, a vrijedni su ukupno 11.884.648,09 eura, odnosno 89.544.881,07 kuna.

Ministar Piletić tom je prilikom istaknuo kako je u sustavu 2021. godine zabilježeno oko 11 tisuća zaposlenih osoba s invaliditetom.

- Podaci iz 2022. godine ukazuju kako je ta brojka u godinu dana narasla na 15 tisuća te još uvijek postoji prostor za napredak, što će omogućiti i ova dodijeljena sredstva - kazao je ministar Piletić.

Društveno odgovorno poslovanje

Kako nam je svojedobno pojasnio OVDJE ravnatelj Ratko Vuković, Daruvarske toplice žele i dalje biti dobar primjer društveno odgovornog poslovanja, s ciljem integracije osoba s invaliditetom u svoje radne sredine.

- Trenutno integrativna radna jedinica zapošljava 22 osobe s invaliditetom i stručnog radnika. Provođenje ovog projekta je veoma važno, ne samo za Daruvarske toplice, već i za cijelu Bjelovarsko-bilogorsku županiju i širu regiju, s obzirom na to da ćemo projektom proširiti i uvesti nove usluge, unaprijediti postojeće, smanjiti troškove, stvoriti bolje uvjete rada zaposlenika s invaliditetom, osigurati održivo poslovanje i zaposliti nove osobe s invaliditetom. Zahvaljujemo se Zavodu za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom na potpori, prepoznavanju i financiranju projekta, kao i za svu pomoć i podršku u realizaciji i ostvarivanju statusa integrativne radne jedinice, poručio je tada ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!