Fotografija: Ratko Vuković, novi ravnatelj Daruvarskih toplica/Foto: MojPortal.hr
Galerija
Ratko Vuković, novi ravnatelj Daruvarskih toplica/Foto: MojPortal.hr

Ratko Vuković novi je šef Daruvarskih toplica: "Moramo postati centar izvrsnosti"

"Napravit ćemo novu sistematizaciju, a sve u cilju kvalitetnijeg rada Daruvarskih toplica i korištenja ljudskih potencijala koje naše Toplice imaju", rekao nam je novi šef Daruvarskih toplica
Daruvarčanin Ratko Vuković novi je ravnatelj Daruvarskih toplica. Odlučilo je to jučer Upravno vijeće Daruvarskih toplica na svojoj sjednici.

Dosadašnji pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, graditeljstvo, prostorno uređenje i komunalne djelatnosti Grada Daruvara, Ratko Vuković, jednoglasno je izabran na čelno mjesto ovog suvremenog daruvarskog centra za medicinsku rehabilitaciju, odmor i rekreaciju i to na mandat od četiri godine.

Dvojica kandidata

Na natječaj, koji je bio raspisan u srpnju, javile su se samo dvije osobe - Ratko Vuković i bjelovarski bankar Zvonimir Žarec.

Prema riječima predsjednika Upravnog vijeća Daruvarskih toplica, Vedrana Nemeca, vijeće se sastalo u srijedu, 25. kolovoza, a tema je bila prezentacija dvojice kandidata koji su se javili na natječaj za ravnatelja Daruvarskih toplica. Prezentacija je trajala oko 45 minuta, a potom su članovi Upravnog vijeća kandidatima postavljali pitanja. Nakon toga su pristupili glasanju.

- Jednoglasnom odlukom Upravnog vijeća, za ravnatelja Daruvarskih toplica imenovan je gospodin Ratko Vuković. Službeno njegov mandat počinje 1. rujna, a do tog datuma se mora izvršiti primopredaja. Sagledali smo sve aspekte, a plan i program te vizija Ratka Vukovića bili su apsolutno zadovoljavajući - rekao nam je Vedran Nemec i dodao kako je Upravno vijeće bilo u punom sastavu, a na sjednici je bila čak i predstavnica Vlade Republike Hrvatske, Sanja Rendić Miočević. 

Zahvala radnicima Toplica

Upitali smo Vedrana Nemeca kakav je bio plan i program budućeg ravnatelja Daruvarskih toplica.

- Plan i program koji je Vuković iznio, a koji je zadovoljio sve kriterije, bio je širokog aspekta. Osim onog financijskog dijela i njegove financijske vizije, obuhvatio se i plan investicija kroz EU fondove. Osim toga, imao je i viziju uređenja samih Daruvarskih toplica i njezinog unutarnjeg ustrojstva i onaj možda trenutno nama najbitniji - komercijalno smještajni dio koji trebamo unaprijediti i poboljšati. Gospodin Vuković je u svojoj prezentaciji obuhvatio sve naše odjele i tako zadovoljio sve naše kriterije - istaknuo je Nemec koji se ovim putem htio zahvaliti svim radnicima Daruvarskih toplica koji su odradili vrhunski posao kako u srpnju tako i u kolovozu ove godine.

<p>Na mjestu današnjih Daruvarskih toplica, još u vrijeme Rimskog Carstva nalazile su se terme, koje su Rimljani nazivali Aquae Balissae/Foto: Daruvarske toplice</p>

Na mjestu današnjih Daruvarskih toplica, još u vrijeme Rimskog Carstva nalazile su se terme, koje su Rimljani nazivali Aquae Balissae/Foto: Daruvarske toplice

<p>Restoran Terasa u Daruvaru/Foto: Daruvarske toplice</p>

Restoran Terasa u Daruvaru/Foto: Daruvarske toplice

- Pokazatelji su više nego dobri. Imamo povećanje ukupnih prihoda preko 24 posto za srpanj ove godine u svim odjelima. To su lječilišni, komercijalni, smještajni i ugostiteljski dio koji obuhvaća hotel Termal i Restoran Terasu. Ono što nam je izuzetno drago bilo vidjeti je da je čak ova godina, i srpanj kao takav, financijski bio bolji od 2019. godine kada su Daruvarske toplice radile u punom kapacitetu. Prema prvim pokazateljima, možemo reći da će poslovanje u kolovozu biti još i bolje. Za sada su pokazatelji jako dobri, a za to su najzaslužniji naši djelatnici i Stručno vijeće kojima se ovim putem zahvaljujem. Neka samo tako nastave - kaže nam Nemec.

Nova sistematizacija

Razgovarali smo i s novim ravnateljem Daruvarskih toplica, Ratkom Vukovićem, koji nam je ukratko opisao svoju viziju Daruvarskih toplica u budućnosti.

<p>Bazeni u sklopu Daruvarskih toplica/Foto: Daruvarske toplice</p>

Bazeni u sklopu Daruvarskih toplica/Foto: Daruvarske toplice

- Daruvarske toplice vidim kao centar izvrsnosti za primarne turističke proizvode, a to su zdravstveni programi, wellness programi, sportski programi i Insentive program. Prvo što ću napraviti 1. rujna kada dođem na novo radno mjesto, upoznat ću se s djelatnicima i njihovim radom budući da znam da su isti ti djelatnici nositelji razvitka Daruvarskih toplica. Uvijek je čovjek ključ uspjeha u turizmu. Nakon toga slijedi izrada nove sistematizacije, a sve u cilju kvalitetnijeg rada Daruvarskih toplica i korištenja ljudskih potencijala koje naše Toplice imaju - rekao nam je novi šef Daruvarskih toplica kojeg je predstavnica Vlade nakon prezentacije pred svima javno pohvalila.

Bolja suradnja s Gradom

Gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček zadovoljan je odabirom Ratka Vukovića na čelno mjesto Daruvarskih toplica, ali i priznaje kako će mu nedostajati na važnom mjestu pročelnika za gospodarstvo, graditeljstvo, prostorno uređenje i komunalne djelatnosti, kojeg je Vuković, prema njegovim riječima, savršeno radio.

- Želim mu puno uspjeha na novom radnom mjestu i uvjeren sam da je Ratko Vuković bio najbolji mogući izbor. S obzirom na to da sam s gospodinom Vukovićem izvrsno surađivao protekle četiri godine, nadam se da će nakon niza godina nedostatka suradnje Grada s Daruvarskim toplicama, ta suradnja sada drugačije izgledati. Daruvar je poznat po Daruvarskim toplicama, a one su dio Daruvara, jedno mora nadograđivati drugo i jedno bez drugoga ne ide. Očekujem izvrsnu suradnju u budućnosti - kazao nam je Damir Lneniček i dodao kako se nada da će naći adekvatnu osobu koja će preuzeti njegovo mjesto u gradskoj upravi. Čim Vuković stupi na svoju novu dužnost,

Grad Daruvar će raspisati natječaj za novog pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, graditeljstvo, prostorno uređenje i komunalne djelatnosti Grada Daruvara na koji se mogu javiti svi koji će zadovoljiti uvjete natječaja.