Fotografija: Daruvarske toplice/ Foto: Boris Kovacev/CROPIX
Galerija
Daruvarske toplice/ Foto: Boris Kovacev/CROPIX

Daruvarske toplice dobile 4 milijuna kuna za zapošljavanje osoba s invaliditetom

Trenutno integrativna radna jedinica zapošljava 22 osobe s invaliditetom i stručnog radnika, a ovom suradnjom taj broj će se povećati, kaže Ratko VukovićNove sjajne vijesti stigle su ovih dana iz Daruvarskih toplica, Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju. Naime, prošlog tjedna potpisana su dva iznimno vrijedna Ugovora o dodjeli posebnih sredstava sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, s ciljem zapošljavanja i održavanja zaposlenosti osoba s invaliditetom u integrativnoj radionici, kroz razvoj novih tehnologija i poslovnih procesa.

Ugovor je potpisao ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković/Foto: Predrag Uskoković
Ugovor je potpisao ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković/Foto: Predrag Uskoković

Ugovori su sklopljeni u ukupnom iznosu od 3.388.385,50 kn i 500.834,05 kn de minimis sredstava za pokriće svih ili dijela troškova, koji omogućavaju zapošljavanja i održavanje zaposlenosti osoba s invaliditetom.

Nova oprema i bolji uvjeti

Sredstva za razvoj novih tehnologija, opreme i obnovu dodjeljuju se za nabavu lakog gospodarskog vozila, računala i računalnu opreme te obnovu poslovnog prostora integrativne radionice u dijelu zgrade Fizikalnih terapija - terapijskog bazena i prostora masaže.

Razdoblje provedbe programa je 60 mjeseci od dana nabave novih tehnologija i opreme, odnosno dana izvršenja izgradnje ili širenja i obnove prostora integrativne radionice, a najkasnije do 6. prosinca 2028. godine.

Daruvarske toplice žele i dalje biti dobar primjer društveno odgovornog poslovanja, s ciljem integracije osoba s invaliditetom u svoje radne sredine.

Projekt važan za cijelu BBŽ

- Trenutno integrativna radna jedinica zapošljava 22 osobe s invaliditetom i stručnog radnika. Provođenje ovog projekta je veoma važno, ne samo za Daruvarske toplice, već i za cijelu Bjelovarsko-bilogorsku županiju i širu regiju, s obzirom na to da ćemo projektom proširiti i uvesti nove usluge, unaprijediti postojeće, smanjiti troškove, stvoriti bolje uvjete rada zaposlenika s invaliditetom, osigurati održivo poslovanje i zaposliti nove osobe s invaliditetom. Zahvaljujemo se Zavodu za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom na potpori, prepoznavanju i financiranju projekta, kao i za svu pomoć i podršku u realizaciji i ostvarivanju statusa integrativne radne jedinice, poručio je ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!