Fotografija: U Bjelovaru je zapravo najveći problem što malo djece ide u vrtić /Foto: Unsplash
U Bjelovaru je zapravo najveći problem što malo djece ide u vrtić /Foto: Unsplash

Iznos cenzusa za besplatan vrtić u Bjelovaru podignut na 2500 tisuće kuna po članu kućanstva

Budući da će se iduća sjednica bjelovarskog Gradskog vijeća održati krajem ovog mjeseca, nova odluka o besplatnom vrtiću za treće dijete stupit će na snagu 1. veljače

Nakon što je u ponedjeljak priznao da se pogriješilo oko iznosa minimalnog mjesečnog primanja po članu obitelji vezan za Odluku o besplatnom vrtiću za treće i svako sljedeće dijete onih čije prvo i drugo dijete pohađaju osnovnu školu, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak u utorak nam je potvrdio da se spomenuti iznos podigao.

- Još uvijek razgovaramo i pregovaramo, ali je konsenzus s vrtićima potvrđen. Visina spomenutog cenzusa najvjerojatnije će biti 2500 kuna, rekao nam je gradonačelnik Dario Hrebak i dodao kako ovu odluku mora još potvrditi i Gradsko vijeće, dok se za privatne vrtiće može primjenjivati i bez te potvrde.

Mali broj djece ide u vrtić

Budući da će se iduća sjednica bjelovarskog Gradskog vijeća održati krajem ovog mjeseca, odluka o besplatnom vrtiću za treće dijete koja se odnosi na spomenute obitelji, stupit će na snagu 1. veljače, kako je prvotno bilo i planirano, bez obzira na to radi li se o privatnom ili gradskom vrtiću. 

Podsjetimo, iako se oko ove odluke proteklih dana u Bjelovaru podignula velika prašina, najveći problem što se tiče vrtića je zapravo mali broj djece koji ih pohađaju. Prema riječima gradonačelnika Hrebaka, više od 50 posto djece vrtićke dobi u Bjelovaru uopće ne ide u vrtić, stoga je glavni problem, kojim se u Bjelovaru svi moraju baviti, kako taj broj podignuti na barem 70 posto.