Fotografija: Pozvano je desetak djece koji su privremeno smješteni na području Daruvara/Foto: Unsplash
Pozvano je desetak djece koji su privremeno smješteni na području Daruvara/Foto: Unsplash

Odgajateljice Dječjeg vrtića Vladimir Nazor igrat će se s djecom iz potresom pogođenih područja

Akciju je osmislila ravnateljica Crvenog križa Daruvar Andrea Brletić koja je svoju ideju podijelila s djelatnicama Dječjeg vrtića Vladimir Nazor. Ravnateljica vrtića, odgajateljice i odgajatelji tu su inicijativu odmah prihvatiliDaruvarski Crveni križ i Dječji vrtić Vladimir Nazor organiziraju u utorak i četvrtak igraonicu za djecu koja su došla iz potresom pogođenih područja u Daruvar i okolicu.

Igraonica će biti u prostorijama Crvenog križa Daruvar na Trgu kralja Tomislava 9 u vremenu od 16 do 18 sati, a djecu će zabavljati, animirati i pokušati barem malo nasmijati, odgajateljice i odgajatelji iz Dječjeg vrtića Vladimir Nazor.

Bijeg od stvarnosti

Pozvano je desetak djece koja su privremeno smještena na našem području, a riječ je o djeci u dobi od jedne do 11 godina.

Na ovu sjajnu ideju došla je ravnateljica daruvarskog Crvenog križa Andrea Brletić.

- Naprosto smo htjeli da ta se ta djeca malo odmaknu od surove stvarnosti i da se malo opuste. Želja nam je, ako je ikako moguće, da imaju lijepe uspomene iz Daruvara gdje su privremeno smješteni. Čuli smo da se neka djeca boje kad prođe kamion jer misle da je potres, pa bismo htjeli da barem na trenutak zaborave sve ono ružno što su u posljednje vrijeme doživjeli. Vjerujem da će im odgajateljice iz Dječjeg vrtića Vladimir Nazor u tome pomoći - kaže nam ravnateljica Crvenog križa Daruvar, Andrea Brletić.

Dobrovoljno se javili

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vladimir Nazor u Daruvaru Irena Šuletnić kaže kako su rado prihvatili ovu inicijativu i pridružili se akciji.

- Želimo toj djeci dati našu snagu, naše vrijeme i svu našu ljubav. Veći dio kolektiva odmah se dobrovoljno javio da sudjeluje u ovoj akciji, donijet ćemo naše igračke i pokušati ih barem malo razveseliti. Svjesni smo da im ne možemo zamijeniti njihovo društvo ali ćemo se truditi da im barem na trenutak skrenemo misli s onoga što su proživjeli - rekla nam je ravnateljica Dječjeg vrtića Vladimir Nazor, Irena Šulentić.