Fotografija: Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda izgrađen je u naselju Veliko Korenovo još 1980. godine/Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda izgrađen je u naselju Veliko Korenovo još 1980. godine/Foto: Grad Bjelovar

Hrebak: "Otpadne vode u Bjelovaru obrađivati će se putem nove, suvremene tehnologije"

Nedavno je potpisan Ugovor s izvođačem radova za rekonstrukciju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u naselju Veliko KorenovoGrad Bjelovar nedavno je s izvođačem radova potpisao ugovor o rekonstrukciji pročistača otpadnih voda u Velikom Korenovu, javljaju iz bjelovarske gradske uprave.

Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda izgrađen je u naselju Veliko Korenovo, udaljenom od Bjelovara tek dva kilometra, još 1980. godine.

Europski novac

Nedavno je potpisan Ugovor s izvođačem radova za njegovu rekonstrukciju, što bi podrazumijevalo i izgradnju novih objekata na postojećoj lokaciji. Iz Grada Bjelovara ističu kako je riječ o posljednjem i najvrijednijem Ugovoru unutar projekta aglomeracije, odnosno rekonstrukcije vodovodne i kanalizacijske mreže, koju su Vodne usluge do sada provodile po bjelovarskim ulicama, a sufinancirana je europskim novcem.

- Ugovor o rekonstrukciji pročistača otpadnih voda vrijedan je 122.331.634,41 kuna, a odnosi se na projektiranje, nadogradnju i rekonstrukciju te probni rad uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i dispozicije mulja, istaknuo je Ivan Ivančić, predsjednik Uprave Vodnih usluga.

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak i Ivan Ivančić, direktor Vodnih usluga/Foto: Grad Bjelovar
Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak i Ivan Ivančić, direktor Vodnih usluga/Foto: Grad Bjelovar

Gradonačelnik Dario Hrebak napomenuo je kako će se otpadne vode u budućnosti obrađivati putem nove, suvremene tehnologije te je dodao da malo gradova ima završni stupanj pročišćavanja otpadnih voda. Čitav projekt rekonstrukcije pročistača, prema Ugovoru, trajat će 34 mjeseca.