Fotografija: Ravnateljice i direktorice poduzetničkih potpornih institucija s područja BBŽ-a/Foto: Tehnološki park Bjelovar
Ravnateljice i direktorice poduzetničkih potpornih institucija s područja BBŽ-a/Foto: Tehnološki park Bjelovar

Tehnološki park Bjelovar okupio sve poduzetničke potporne institucije u županiji

Ambicija, mnoštvo ideja te želja za doprinos razvoju zajednice ključna je okosnica koja nas je povezala, kaže direktorica Tehnološkog parka Bjelovar, Ivana Jurković PiščevićNa inicijativu Tehnološkog parka Bjelovar, a uz podršku HAMAG-BICRO-a i mreže BOND, u srijedu 13. srpnja, održan je sastanak ravnateljica i direktorica poduzetničkih potpornih institucija s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Cjelovita podrška

Tom prilikom potpisan je Sporazum o suradnji na projektima iz područja djelatnosti institucija. U ime Tehnološkog parka Bjelovar d.o.o., na sastanku je sudjelovala direktorica Ivana Jurković Piščević, Razvojnu agenciju Daruvar - ustanovu za koordinaciju i razvoj grada Daruvara predstavljala je ravnateljica Nicol Polenus, a Razvojnu agenciju AGRO ustanovu za razvoj grada ravnateljica Mateja Vrbanić. Direktorica Tatjana Purkić zastupala je Lokalnu razvojnu agenciju - Poduzetnički centar Garešnica d.o.o., ravnateljica Ivana Vojković Razvojnu agenciju Čazma, direktorica Ana Domitrović Poduzetnički centar Sigma j.d.o.o. te Adela Zobundžija PRO KONZALTING d.o.o. centar za poduzetništvo Bjelovar.

- Ambicija, mnoštvo ideja te želja za doprinos razvoju zajednice ključna je okosnica koja je povezala poduzetničke potporne institucije s područja naše županije. Gospodarstvu u cjelini nužno je pružiti cjelovitu podršku, kako bi se osigurao stabilan i konkretan razvoj zajednice. Upravo to je i glavna zadaća, odnosno cilj potpisanog Sporazuma o međusobnoj suradnji – istaknula je direktorica Tehnološkog parka Bjelovar Ivana Jurković Piščević, dodavši kako je riječ o dugoročnoj suradnji koja značajno može poboljšati životni standard u županiji.

Zajednički interes

Potpisivanjem Sporazuma iskazan je interes o suradnji na svim područjima od zajedničkog interesa. Neki od ciljeva su povećati konkurentnost malog i srednjeg poduzetništva, jačati ponudu profesionalnih usluga za poduzetnike, obrtnike, zadruge, poljoprivredna gospodarstva, udruge, ustanove i jedinice lokalne samouprave, kao i omogućiti povoljno okruženje za osnivanje i razvoj poduzeća. Također, želja je i osigurati učinkovitu pomoć pri rješavanju poslovnih problema poduzetništva, obrtništva te poljoprivrede s ciljem učvršćivanja njihovog položaja na tržištu i unaprjeđivanja njihove gospodarske uspješnosti. Suradnjom bi se dala i podrška pokretanju i razvoju poslovanja, posebno primjenjujući specificirane programe (npr. akceleracijski), podrška razvoju, jačanju vještina i znanja putem formalnih, neformalnih i/ili informalnih kanala te bi se promicale i implementirale STEM aktivnosti.

Dogovorena je i prva aktivnost, a odnosi se na Javni poziv za iskaz interesa za provoditelje Programa akceleracije u sklopu mjere „Jačanje akceleracijske aktivnosti“ (HAMAG BICRO) i to uz partnerstvo na prekograničnim projektima te programima zajednice.