Fotografija: Radove je uz gradonačelnika obišao i predsjednik Uprave Vodnih usluga Ivan Ivančić/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Radove je uz gradonačelnika obišao i predsjednik Uprave Vodnih usluga Ivan Ivančić/ Foto: Deni Marčinković

Hrebak: "Priznajem, dugo je trajalo. Stepinčeva ulica bit će završena za dva, tri dana"

Za kompletno uređenje ove ulice duge 400 metara samo Grad Bjelovar uložio je oko milijun kuna, a Vodne usluge puno, puno više - kaže Hrebak- Ulica Alojzija Stepinca bila je obuhvaćena aglomeracijom. Priznajem, dugo je trajalo. Međutim, željeli smo apsolutno sve izmijeniti kako bi ulica sljedećih 30 godina u potpunosti bila spremna za količinu prometa koji se ovdje odvija, pored ostalog kazao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak prilikom današnjeg obilaska spomenute ulice.

Kako se moglo čuti, uređeno je 400 metara ulice, a ostalo je još jedino asfaltiranje završnog sloja.

Milijun gradskih kuna

- Vjerujem da će to kroz dva do tri dana biti riješeno. Strojevi su spremni, a sada sve ovisi o vremenskim uvjetima. Osim novog asfalta, u ulici je uređena kompletna kanalizacijska mreža, zamijenjena je javna rasvjeta, obnovljen je kolnik s biciklističkom stazom i parkiralištem ispred zgrada, rekonstruirane su pješačke staze, oborinska odvodnja. Za to sve samo Grad Bjelovar uložio je milijun kuna, a Vodne usluge i puno, puno više, poručio je Hrebak.

Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Za kraj, Hrebak je dodao da sumnja kako je sve moglo biti gotovo puno ranije.

- Ako pogledate druge gradove, svi građani su nezadovoljni, jer se sve odvija jako sporo. Ponavljam, do 15. kolovoza većina radova bit će završena, zaključio je bjelovarski gradonačelnik.