Fotografija: Načelnica je jučer preuzela ključeve od novog radnog stroja kojeg su nazvali Bob graditelj/Foto: Općina Zrinski Topolovac
Galerija
Načelnica je jučer preuzela ključeve od novog radnog stroja kojeg su nazvali Bob graditelj/Foto: Općina Zrinski Topolovac

"Bob graditelj" vrijedan 800 tisuća kuna stigao u Zrinski Topolovac

"Koristit ćemo ga za kopanje putnih jaraka i ravnanje poljskih puteva, ali i vanjske usluge, a uskoro planiramo osnovati i općinsko komunalno poduzeće", kaže načelnicaZRINSKI TOPOLOVAC – Od jučer je Zrinski Topolovac bogatiji za potpuno novi bager - radni stroj. Naime, Marijan Sruk, predstavnik tvrtke Kuhn-Hrvatska d.o.o, jučer je predao ključeve novog multifunkcionalnog stroja Komatsu načelnici Općine Zrinski Topolovac, Jasni Mikles Horvat.                                 

Nabava stroja je rezultat sufinanciranja ostvarenog od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine kroz Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2021. godini.

Pomoć Ministarstva graditeljstva

-Kao i svake godine, Ministarstvo graditeljstva je raspisalo natječaj na koji smo se mi javili i po prvi put, nakon dugo godina, prošli. Bili smo čak prvi na listi. Ne znam je li im naziv Bob graditelj bio simpatičan ili su možda shvatili da smo dugo vremena zakinuti pa su nas odlučili uvrstiti u one općine koje od njih dobivaju neka sredstva. Radni stroj vrijedan je 790 tisuća kuna, a od Ministarstva smo dobili 173 tisuće kuna. Ostalo ćemo osigurati kroz proračun i na to smo se pripremili – kazala nam je načelnica Mikles Horvat i otkrila kako već imaju planove za pridošlog Boba graditelja.

Središte Zrinskog Topolovca/Foto: Martina Čapo
Središte Zrinskog Topolovca/Foto: Martina Čapo

-Koristit ćemo ga za sve one radove za koje sam dosad morala plaćati vanjskim kooperantima. Primjerice, za kopanje putnih jaraka, ravnanje poljskih puteva. Tu smo godišnje ulagali 150 tisuća kuna godišnje, taj smo novac davali nekome drugome, a sada imamo svoj stroj. Usluge su skupe, a potreba je puno pa stvarno mislim da smo ovim potezom riješili puno problema – iskrena je Mikles Horvat koja nam je otkrila kako uskoro slijedi osnivanje općinskog komunalnog poduzeća.

Interes žitelja

Tim potezom, vjeruje načelnica, mogućnosti će im se dodatno proširiti. Moći će na taj način nuditi usluge žiteljima, naplaćivati ih i na taj način uprihoditi sredstva.

-Radni stroj će nam svakako dobro doći i kod provedbe općinskih projekata, a dobra je vijest da stroj još nismo istovarili, a već je za njega bilo upita – optimistična je načelnica koja je Bobu Graditelj poželjela dobrodošlicu i putem društvenih mreža.