Fotografija: Cesta prema Poveliću uskoro će dobiti asfaltni sloj/Foto: Martina Čapo
Galerija
Cesta prema Poveliću uskoro će dobiti asfaltni sloj/Foto: Martina Čapo

Osnovna infrastruktura stiže u Zrinski Topolovac! Asfaltom će biti povezani s Povelićem i Šćirkima

"Dugo smo to čekali, nikako nismo uspijevali doći na red. Na sreću, novi je župan prepoznao da smo dugi niz godina bili zanemareni, kaže načelnica Mikles Horvat
ZRINSKI TOPOLOVAC – „Tko čeka, taj i dočeka“! Izreka je ovo koja se itekako tiče i žitelja Zrinskog Topolovca koji su ovih dana saznali izvrsnu vijest. Za manje od mjesec dana bit će asfaltom u dužini od oko tisuću metara spojeni s Povelićem kojem gravitiraju u Koprivničko – križevačkoj županiji, a asfaltiranu cestu dobit će i zaseok Šćirki. Odnosno, napokon će se njihova ulica u dužini od 400 metara asfaltom spojiti s ostatkom Zrinskog Topolovca.

<p>Načelnica Općine Jasna Mikles Horvat/Foto: Martina Čapo</p>

Načelnica Općine Jasna Mikles Horvat/Foto: Martina Čapo

Više informacija otkrila nam je načelnica Općine Zrinski Topolovac, Jasna Mikles Horvat koju smo uhvatili na godišnjem odmoru.

Zapostavljeni i zanemareni

-Ta županijska cesta koja nas spaja s Križevcima u drugoj županiji bila nam je rak rana. Dugo smo to čekali, nikako nismo uspijevali doći na red, a saznali smo kako je navodno bivši župan to i odobrio, no mi prije nismo saznali. Na sreću, novi je župan Marko Marušić to odmah prepoznao, kao i činjenicu da smo dugi niz godina bili zapostavljeni i zanemareni.

<p>Obitelj Smrček fotografirali smo u travnju kada su nam pričali da im je najveća rak rana nemanje vodovoda i asfalta koji ih spaja s ostatkom sela/ Foto: Martina Čapo</p>

Obitelj Smrček fotografirali smo u travnju kada su nam pričali da im je najveća rak rana nemanje vodovoda i asfalta koji ih spaja s ostatkom sela/ Foto: Martina Čapo

Jutros me baš zvala Nataša Koronc, v.d. ravnatelja ŽUC-a i odala kako je ugovor potpisan i kako se taj dio prema Poveliću i Križevcima svakako spaja. No, ja sam inzistirala i na dijelu prema Šćirkima jer ne mogu taj dio više ostaviti da čeka, ljudi zaslužuju spojni asfalt. Župan je, kako saznajem, odobrio i to jer je svjestan da to ne može ići jedno bez drugoga tako da smo uistinu jako sretni tim vijestima – ushićeno nam je kazala načelnica koja je u posljednjem mandatu ulagala velike napore kako bi žiteljima svoje općine osigurala osnovnu infrastrukturu.

Potreba za vodovodnom mrežom

Prije samo nekoliko mjeseci radili smo veliku priču upravo o spomenutim dijelovima u Zrinskom Topolovcu tako da smo itekako uvjereni da su ovu vijest tamošnji žitelji dočekali s velikim oduševljenjem. Zamislimo samo, odobren im je niti manje niti više, već asfalt! Skupa s njima nadajmo se da toliko dugo neće čekati još i vodu jer ona im je također nasušna potreba. Veliku priču iz travnja o nemanju osnovne infrastrukture u Zrinskom Topolovcu možete pročitati OVDJE.

Bit će lijepo razgovarati s istim tim ljudima prilikom samog asfaltiranja, a fotografije prašine polako će otići u povijesti!