Fotografija: Veselo je bio danas u prostoru Matice umirovljenika Bjelovar/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Veselo je bio danas u prostoru Matice umirovljenika Bjelovar/ Foto: Deni Marčinković

Bjelovarskim umirovljenicima obnovljen prostor za druženje. "Ovo je krasan poklon za naš rođendan"

Glavni cilj ovog projekta je edukacija i prevencija brojnih bolesti koje muče umirovljeničku populaciju, a zahvaljujući europskom novcu naši umirovljenici išli su i na ljetovanje, kaže Hrebak- Obnovom našeg prostora, koji se sada i klimatiziran te uređenjem sanitarnog čvora prilagođenog invalidima, dobili smo krasan poklon za 25 godišnjicu postojanja naše Matice, pored ostalog kazao je Ivan Tomić, predsjednik Matice umirovljenika Bjelovar, prilikom današnje konferencije za medije. 

Dario Hrebak i Ivan Tomić/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak i Ivan Tomić/ Foto: Deni Marčinković

Pored spomenutih radova provodi se i projekt „Inicijativa za psihosocijalnu podršku, integraciju i edukaciju“ vrijedan 1,5 milijuna kuna, a u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Psihološka pomoć

- Iako nismo socijalna ustanova, psihološki pomažemo tako što ljudi kod nas dolaze na druženja, kartanje, igranje društvenih igara. Također, imamo internet, pjevački zbor i orkestar, poručio je Tomić te nastavio.

- Ranije sam znao komentirati da su nam Grad i Županija mama i tata, međutim Grad kao tata je ostao, a po najavama, mama bi nam mogla postati svekrva, naglasio je Tomić.

Malo se i zasviralo/ Foto: Deni Marčinković
Malo se i zasviralo/ Foto: Deni Marčinković

Nositelj projekta je Grad Bjelovar, a pored Matice umirovljenika Bjelovar, partnerska je i udruga na Bjelovarski slavuji - Fakini.

300 aktivnosti

- Završetak projekta predviđen je 20. srpnja ove godine, a njime je obuhvaćeno oko 250 umirovljenika, koji su sudjelovali u više od 300 različitih aktivnosti. U sastavu naše udruge djeluju tamburaški orkestar, pjevački mješoviti zbor te glumačka družina, tako da smo sudjelovali u većini tih aktivnosti, poručio je Ivan Ćurić, predsjednik Bjelovarskih slavuja - Fakina.

Ivan Ćurić/ Foto: Deni Marčinković
Ivan Ćurić/ Foto: Deni Marčinković

Zadovoljstvo realizacijom ovog projekta iskazao je i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

- Projekt se provodi dvije godine, a zahvaljujući europskom novcu naši umirovljenici išli su i na ljetovanje. Glavni cilj ovog projekta je edukacija i prevencija brojnih bolesti koje muče umirovljeničku populaciju. Nadalje, 119 tisuća kuna uloženo je u uređenje i obnovu njihovog prostora, zaključio je Hrebak. 

Prostor u centru grada/Foto: Deni Marčinković
Prostor u centru grada/Foto: Deni Marčinković