Fotografija: Predstavljanje nove usluge/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Predstavljanje nove usluge/ Foto: Deni Marčinković

Bjelovarčani od sada dio režija mogu plaćati mobitelom i to bez naknade

Naša je težnja okrenuti se digitalizaciji, na koju želimo priviknuti i naše građane. Ovo je još jedan korak ka olakšavanju komunikacije i rješavanje obveza građana prema Gradu i komunalnim tvrtkama, kaže HrebakRačune za komunalne usluge Grada Bjelovara, kao i bjelovarskog Komunalca te Vodnih usluga od sada je moguće platiti putem mobilne aplikacije i to bez naknada, čulo se na današnjoj konferenciji za medije.

Aplikacija je već dostupna za korištenje/ Foto: Deni Marčinković
Aplikacija je već dostupna za korištenje/ Foto: Deni Marčinković

Za ovu uslugu zaslužna je suradnja Grada i Erste banke, u čijem je i vlasništvu mobilna aplikacija KEKS Pay, putem koje su građani od ranije imali mogućnost plaćanje parkinga, također bez naknade.

Daljnja digitalizacija

- Naša je težnja okrenuti se digitalizaciji, na koju želimo priviknuti i naše građane. Do sada su digitalizirani sustavi upisa u vrtiće, prijava za stipendije, zauzimanja javnih površina, natječaji raznih udruga i mnoge druge procese. Ovo je još jedan korak ka olakšavanju komunikacije i rješavanje obveza građana prema Gradskoj upravi, ali i Komunalcu te Vodnim uslugama. Također, aplikacija je dostupna svim građanima, neovisno o tome u kojoj banci posjeduju svoje račune, pored ostalog kazao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Zadovoljstvo uvođenjem nove usluge iskazao je i Ivan Ivančić, predsjednik Uprave Komunalca i Vodnih usluga.

Objedinjene platnih usluga

- Aplikacija je potpuno usklađena s našom poslovnom filozofijom, odnosno nastojanjem biti cjenovno i troškovno prihvatljivi našim korisnicima. Podsjetit ću, među rijetkima smo koji građanima nude plaćanje naših računa na našim blagajnama bez naknade, a zahvaljujući ovoj aplikaciji od sada je to moguće i iz topline vlastitog doma. Također, s našom poslovnom bankom ranije smo već omogućili plaćanje računa putem trajnih naloga, kao i izdavanje računa u digitalnom obliku. Ova aplikacija zapravo će objediniti sve dobre platne kanale koje već imamo, poručio je Ivančić te dodao da će ujedno omogućiti i određene uštede komunalnim poduzećima vezanim za printanje računa.

Ivan Ivančić/ Foto: Deni Marčinković
Ivan Ivančić/ Foto: Deni Marčinković

Uvođenje KEKS Pay-a nastavak je dobre suradnje Erste banke i Grada Bjelovara, smatra član Uprave Erste banke Zdenko Matak.

Aplikaciju mogu koristiti svi

- Erste banka na ovom području ima snažnu poslovnu mrežu i servisira više od 30 tisuća građana, ali i gospodarstvenike i privatnike. Zahvaljujem vodstvu grada što su prepoznali naš proizvod te su omogućili građanima plaćanje komunalnih usluga na jednostavan način bez naknada. Inače, KEKS Pay razvili smo prije tri godine, a danas ovu aplikaciju koristi više od 230 tisuća građana, od kojih je 75 posto klijenata drugih banaka. Što se tiče plaćanja parking usluga, od ukupno 60 hrvatskih gradova, u kojima je moguće plaćanje ovim putem, Bjelovar je četvrti grad po broju prodanih karata, između ostalog istaknuo je Matak.

Zdenko Matak/ Foto: Deni Marčinković
Zdenko Matak/ Foto: Deni Marčinković

Dodajmo i to da je u sklopu konferencije održana i kratka prezentacija kako koristiti aplikaciju. Kako je rečeno, za aplikaciju je prvo potrebnu instalirati na mobitel, a potom u opciji KEK Pay režije zatražiti prijavu. Korisnicima ove usluge računi ne stižu na kućnu adresu, već se kroz aplikaciju primaju digitalno i u PDF formatu, a moguće je i na e-mail. Također, uvid u sve transakcije putem aplikacije dostupan je 11 godina, a eventualnom deinstalacijom te ponovnom instalacijom aplikacije, račun će biti arhiviran, a jednako tako u svakom trenutku moguće je i odustati od opcije plaćanja računa putem KEKS Pay-a.