Fotografija: Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca/Foto: MojPortal.hr
Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca/Foto: MojPortal.hr

Anamarija Blažević dobila više od 83 posto glasova: "Ono što smo zacrtali ćemo sigurno i ostvariti"

Prema službenim podacima Državnog izbornog povjerenstva, HDZ je u pakračkom Gradskom vijeću dobio devet vijećnika, SDP tri, a SDSS jednogGradonačelnica Anamarija Blažević iz redova HDZ-a osvojila je novi mandat na čelu tog grada.

Prema službenim podacima DIP-a, od 6967 birača s pravom glasa, na izbore se odazvalo njih 2162, odnosno 31 posto. Anamarija Blažević je dobila 1798 glasova ili 83,16 posto dok su 364 listića, odnosno 16,84 posto, proglašena nevažećim.

Osigurani mandati manjinama

HDZ je dobio devet vijećnika u Gradskom vijeću, SDP tri, a SDSS jednog.

Prema pisanju Pakračkog lista, budući da su statutarne odredbe što se tiče nacionalnih manjina zadovoljene, odnosno u pakračkom Gradskom vijeću talijanskog vijećnika osigurava lista HDZ-a, a dva srpska dolaze po jedan iz SDP-a i SDSS-a tako da u Pakracu nema niti drugog, niti trećeg izbornog kruga.

Zahvala biračima

- Zahvaljujem svima koji si izašli na birališta, bez obzira za koga su glasali jer za mene su izbori jako važna stvar. Naravno da najviše zahvaljujemo onima koji su dali podršku meni i listi HDZ-a za Gradsko vijeće koja je ostvarila preko 68 posto, odnosno devet vijećničkih mandata. Zahvaljujem se i svima koji su glasali za našu novu županicu Antoniju Jozić i listu HDZ-a za Županijsku skupštinu, što nam daje dodatnu snagu za naredne četiri godine i ono što smo zacrtali ćemo sigurno i ostvariti - rekla je za Mojportal.hr, gradonačelnica Pakraca, Anamarija Blažević.