Fotografija: Bjelovarske Sparte ovogodišnji maraton završile su na 7. mjestu/Foto: Udruga Sparte Bjelovar
Galerija
Bjelovarske Sparte ovogodišnji maraton završile su na 7. mjestu/Foto: Udruga Sparte Bjelovar

Sparte dan nakon Maratona: "Korona nas je poremetila, ali smo ponosne i zadovoljne"

Utrka je zbilja bila brza i jaka. Napadi i obrane izmjenjivali su se cijelo vrijeme. Doista smo dale sve od sebe i nemamo si što zamjeriti, poručila je Ana SubotičanecBjelovarske Sparte jučerašnji Maraton lađarica završile su kao sedmoplasirana ekipa, a titulom novih kraljica Neretve okrunile su se lađarice Siska, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Uskočile dvije nove veslačice

Dan nakon odveslane utrke dojmovi su se polako slegnuli, a jedine predstavnice Bjelovarsko-bilogorske županije ističu da su zadovoljne i ponosne na postignuti rezultat.

- Imali smo puno problema. Uoči samog polaska ostali smo bez dvije djevojke koje su nažalost dobile koronu, što je ujedno značilo i svakodnevno testiranje za ostatak ekipe. Unatoč tome, zaputile smo se na Neretvu u nadi da će nam netko uskočiti, da uopće možemo nastupiti. Bez puno nagovaranja našle smo dvije nove veslačice koje su obukle naš dres te im se ovim putem zahvaljujemo, naglasila je kapetanica bjelovarskih Sparti Ana Subotičanec.

Izuzetno brza utrka

Što se same utrke tiče, svih 10 kilometara vodila se velika bitka, o čemu najbolji svjedoči podatak da je čak 8 od 11 ekipa, koliko je nastupalo na devetom izdanju Maratona lađarica, utrku završilo ispod jednog sata. Konkretnije, razlika između pobjednica i osmoplasirane ekipe iznosila je tek četiri minute. 

Čak osam ekipa utrku je završilo za manje od sat vremena/ Foto: Grad Bjelovar
Čak osam ekipa utrku je završilo za manje od sat vremena/ Foto: Grad Bjelovar

- Utrka je zbilja bila brza i jaka. Napadi i obrane izmjenjivali su se cijelo vrijeme. Doista smo dale sve od sebe. Nemamo si što zamjeriti i sve cure su zadovoljne i ponosne za ovogodišnji nastup, zaključila je prva bjelovarska Sparta.

Za kraj recimo i to da je start muške utrke zakazan sutra za 17 sati, a Bjelovar će na 25. Maratonu lađa predstavljati tri ekipe, o čemu više pročitajte OVDJE.