Fotografija: Zdrav način života nešto je što Sparte redovito promiču/Foto: Facebook Udruga Sparte Bjelovar
Galerija
Zdrav način života nešto je što Sparte redovito promiču/Foto: Facebook Udruga Sparte Bjelovar

Bjelovarske Sparte trebaju vašu pomoć: "Puno se vozimo, puno treniramo, a troškovi su ogromni"

"Posebno se obraćamo našim poduzetnicima iz Bjelovara i BBŽ-a. Znamo da je svima vrlo izazovna poslovna godina, ali i mala donacija nama znači jako puno", kažu SparteBJELOVAR – Članice bjelovarske Udruge Sparte, odnosno ženska bjelovarska veslačka ekipa koja stoji uz bok muškim kolegama i ponosno pronosi ime svog grada na Maratonu lađa u dolini Neretve, traže pomoć poduzetnika kako bi i dalje mogle sudjelovati na natjecanjima.

Naime, kako su same oglasile ovih dana na društvenim mrežama, njihova udruga postoji u svrhu promicanja zdravog života i sporta, posebno naglašavajući status žena u ovoj vrsti sporta.

Puno putovanja, puno troškova

- Svake se godine natječemo na Maratonu lađarica, koji se održava na rijeci Neretvi, na kojemu veslamo od Metkovića do Opuzena. Cilj nam je i ove godine otići na taj maraton, te se izboriti za što bolji plasman. Trudimo se što ljepše prezentirati naš Grad i Županiju, i uvijek s ponosom naglašavamo odakle dolazimo. Naši treninzi su specifični, te nemamo “teren“ za trening, kao što možda imaju ekipe iz nekih drugih sportova, ali ne žalimo se. Same smo birale, kažu Sparte koje se nekoliko puta tjedno voze na ribnjak u Siščane na trening, ili pak na jezero Šoderica. I tako mjesecima.

Svoje sponzore Sparte uvijek ponosno ističu i spominju/Foto: Facebook Udruga Sparte Bjelovar
Svoje sponzore Sparte uvijek ponosno ističu i spominju/Foto: Facebook Udruga Sparte Bjelovar

- Puno se vozimo, puno treniramo, ali i velike troškove imamo. Molimo vas, zato, ovim putem za pomoć. Posebno se ovdje obraćamo našim dragim poduzetnicima iz Bjelovara i Bjelovarsko- bilogorske županije. Znamo da je svima vrlo izazovna poslovna godina, ali i mala donacija nama znači jako puno. S iznimnim poštovanjem gledamo na vaš novac, jer znamo da svi puno radite da biste ga zaradili i upravo zato dajemo sve od sebe da promoviramo Bjelovar i nas same u što boljem svjetlu. Budući da nas puno ljudi prati, smatrajte to i dobrom reklamom za vaše poduzeće.

Sudjelovanje na manifestacijama

Sve vaše reklamne materijale ističemo i nosimo sa sobom gdje god išle, te ih objavljujemo na društvenim mrežama, a sama utrka na Neretvi se prenosi putem Hrvatske radio- televizije. Unaprijed vam se beskrajno zahvaljujemo na svakom vašem doprinosu, poručuju Sparte koje redovito sudjeluju na gradskim i županijskim manifestacijama poput Lovrakovih dana kulture, Terezijane i drugih. Na taj način se žele dodatn približiti ljudima, a naročito djeci i mladima.

Sparte su se uz muške kolege Argonaute predstavili i na nedavno održanim Lovrakovim danima kulture u Velikom Grđevcu/Foto: Facebook Udruga Sparte Bjelovar
Sparte su se uz muške kolege Argonaute predstavili i na nedavno održanim Lovrakovim danima kulture u Velikom Grđevcu/Foto: Facebook Udruga Sparte Bjelovar

Spartama se javiti možete na e-mail adresu: udrugaspartebjelovar@gmail.com, na broj: 0917988126, ili putem Facebooka.

Podsjetimo, predstavnice Bjelovarsko-bilogorske županije ostvarile su odličan rezultat na lanjskom 8. Maratonu lađa. Naime, utrku od Metkovića do Opuzena, bjelovarske lađarice završile se na petom mjestu.

Nešto više od sat vremena bilo je potrebno da djevojke završe napornu utrku dugu 10 kilometara. Spomenimo da je na lanjskom Maratonu sudjelovao rekordan broj ženskih posada, njih čak 18, što uspjeh bjelovarskih djevojaka čini još većim.

Sparte svoj grad i županiju promiču na najljepši mogući način/Foto: Facebook Udruga Sparte Bjelovar
Sparte svoj grad i županiju promiču na najljepši mogući način/Foto: Facebook Udruga Sparte Bjelovar