Fotografija: Na natjecanju su sudjelovale tri selekcije Rukometnog kluba LiPa Pakrac-Lipik i to u kategorijama U-11, U-13 i U-15/Foto: RK LiPa
Galerija
Na natjecanju su sudjelovale tri selekcije Rukometnog kluba LiPa Pakrac-Lipik i to u kategorijama U-11, U-13 i U-15/Foto: RK LiPa

Mladi rukometaši RK LiPa Pakrac-Lipik nakon pet mjeseci igrali utakmice i bili su jako dobri...

Rukometni klub "Metalac" iz Zagreba ove subote 10. travnja u Zagrebu organizirao 2. Keglić Cup, a na ovom natjecanju sudjelovale su tri selekcije Rukometnog kluba LiPa Pakrac-LipikI dok su rukometna natjecanja za mlađe kategorije u amaterskim ligama već mjesecima stopirana, a odnedavno mladi rukometaši ponovno ne smiju trenirati u dvorani, klubovi su prisiljeni samoinicijativno organizirati turnire kako bi njihova djeca imali kakve-takve utakmice i osjetila draž sportskog natjecanja.

Tako je Rukometni klub "Metalac" iz Zagreba ove subote 10. travnja u Zagrebu organizirao 2. Keglić Cup, a na ovom natjecanju sudjelovale su tri selekcije Rukometnog kluba LiPa Pakrac-Lipik i to u kategorijama U-11, U-13 i U-15. 

Vanjsko igralište

Poštujući propisane mjere nacionalnog Stožera civilne zaštite sve utakmice turnira odigrane su na otvorenom, na vanjskom igralištu, a utakmice su igrane u trajanju 2 puta 15 minuta.  

Najmlađa selekcija LiPe, dječaci U-11 osvojila je 3. mjesto s omjerom dvije pobjede i poraz. Savladali su obje ekipe „Zaprešića“, a poraženi su od „Metalca“. Za RK LiPa su nastupali: Mile Dabić, Noa Lopar, Deni Lapaš, Tin Lapaš, Gabriel Grčević, Filip Brida, Franko Bošnjaković, Leonardo Straga.

Utakmice su igrane u trajanju 2 puta 15 minuta/Foto: LiPa
Utakmice su igrane u trajanju 2 puta 15 minuta/Foto: LiPa

Nešto stariji dečki u kategorija U-13 osvojili su 2. mjesto s polovičnim učinkom, pobijedivši „Zaprešić“, a poraženi su od domaćina. Za RK LiPa su nastupali: Marko Kesten, Mile Dabić, Niko Grgić, Patrik Ristić, Filip Brida, Deni Lapaš, Tin Lapaš, Ivan Caha, Stjepan Karivan, Luka Brtan, Leonardo Straga i Noa Lopar.

Poštujući propisane mjere nacionalnog Stožera civilne zaštite sve utakmice turnira odigrane su na otvorenom, na vanjskom igralištu/Foto: LiPa
Poštujući propisane mjere nacionalnog Stožera civilne zaštite sve utakmice turnira odigrane su na otvorenom, na vanjskom igralištu/Foto: LiPa

Igrači u kategorija U-15 osvojili su 3. mjesto upisavši dva poraza od obje ekipa domaćeg „Metalca“. Za RK LiPa su nastupali: Roko Plažanin, Lovro Nuić, Hrvoje Čelec, Karlo Dragutin Lovrić, Luka Hrešić, Andrej Žužinjak, Matej Žužinjak, Karlo Adžijević, Marin Šimić i Lovro Nagy.

Dali su maksimum

Selekcije RK LiPa su na ovom turniru vodili trenerica Ana Kurić te treneri Mario Lopar i Ivan Macura.

- Sva prvenstva mlađih kategorija u sezoni 2020./21. su obustavljena, neke selekcije su odigrale tek jedan turnir sredinom studenog prošle godine, a neke ove sezone uopće nisu započele s natjecanjima. Zato je ovo bila odlična prilika da dečki napokon, nakon dugo vremena odigraju rukometne utakmicu. Naravno da je rezultat na ovom turniru bio sporedan.  Mjesec dana smo trenirali pod mjerama koje nemaju veze s rukometnom igrom te smo ovim turnirom htjeli da dečki nakon 5 mjeseci odigraju utakmicu i to su odradili s vrlo jakim protivnicima. Oni su dali svoj maksimum i smatram da je ovaj turnir poslužio svrsi te sam zadovoljan prikazanim kao i organizacijom turnira“, izjavio je nakon turnira Ivan Macura, tajnik i trener u RK LiPa. 

Na pitanje o daljnjim planovima i eventualnom sudjelovanjima na turnirima, kratko je odgovorio; 

- Nažalost, zbog svima dobro poznate situacije, nemamo daljnjih turnira u najavi. 

Ovo je bila odlična prilika da dečki napokon, nakon dugo vremena odigraju rukometne utakmicu/Foto: MojPortal.hr
Ovo je bila odlična prilika da dečki napokon, nakon dugo vremena odigraju rukometne utakmicu/Foto: MojPortal.hr