Fotografija: Veselo je bilo nakon pobjede s kojom su izborile Final Four Kupa Hrvatske/ Foto: ŽRK Bjelovar
Galerija
Veselo je bilo nakon pobjede s kojom su izborile Final Four Kupa Hrvatske/ Foto: ŽRK Bjelovar

Prvi put u povijesti rukometašice Bjelovara izborile nastup na Final Four završnici Kupa Hrvatske

Rezultatom 34:25 slavile su protiv Koke, dok su rukometaši Bjelovara poraženi na gostovanju u Gorici rezultatom 37:29



Prvi put u povijesti kluba rukometašice Bjelovara izborile su nastup na Final Four završnici Kupa Hrvatske. Nakon što su dva puta do sada zapele na zadnjoj stepenici, odnosno u četvrtfinalu tog natjecanja, večeras su na domaćem terenu pobjedom protiv varaždinske Koke rezultatom 34:25 napokon napravile toliko željeni iskorak.

Od samog početka bilo je jasno da naše rukometašice pobjedu žele više od igračica Koke. U 20. minuti susreta Bjelovarčanke su već imale prednost od 9 pogodaka razlike, a sve što su gošće do kraja susreta uspjele napraviti bilo je tu razliku smanjiti na 5 golova zaostatka sredinom drugog poluvremena. Najefikasnija u domaćim redovima ponovno je bila Ema Guskić sa sedam postignutih pogodaka. 

Rukometašice Bjelovara pobijedile su Koku na domaćem terenu/ Foto: Deni Marčinković
Rukometašice Bjelovara pobijedile su Koku na domaćem terenu/ Foto: Deni Marčinković

- Cure su od prve minute odlično odradile utakmicu i zbilja mi je drago zbog njih što smo izborili Final Four, koji je za svakog sportaša jedan od ljepših događaja. Čestitam im još jednom, međutim sutra već kreću pripreme za vikend, kada u prvenstvu na domaćem terenu igramo protiv Zrinskog iz Čakovca, kazao je nakon utakmice trener ŽRK Bjelovara Dario Obran.

Gusić u reprezentaciji

Ukoliko ne bude novih odgoda zbog situacije s korona virusom, Final Four bi se trebao odigrati u sklopu Festivala rukometa od 13. do 16. svibnja u Poreču. Recimo i to da je Ema Guskić ponovno dobila poziv za seniorsku reprezentaciju s kojom bi od 12. do 21. travnja trebala boraviti na pripremama u Poreču, u sklopu kojeg se održava i HEP Croatia Cup. 

Poraz rukometaša

Osim rukometašica, na teren su večeras izašli i rukometaši Bjelovara, koji su na gostovanju u Gorici izgubili rezultatom 37:29. U prvom poluvremenu Kesizupci su donekle i držali zaostatak, međutim u drugom dijelu domaćin je ubacio u brzinu više te mirno priveo utakmicu kraju. 

Najefikasniji u redovima Bjelovarčana bio je Tibor Jurjević sa sedam postignutih pogodaka. Unatoč porazu Kesizupci su zadržali drugu poziciju na ljestvici Lige za ostanak, a u subotu će na domaćem terenu ugostiti posljednje plasiranu ekipu Dubrovnika.