Fotografija: Bivši župan Damir Bajs i Silvestar Štefović, tajnik HDZ-a BBŽ/Foto: MojPortal.hr
Bivši župan Damir Bajs i Silvestar Štefović, tajnik HDZ-a BBŽ/Foto: MojPortal.hr

HDZ: "Bajsov amandman stručne službe Sabora proglasile su nezakonitim"

"Ne samo da je Bajs megalomanski i lakonski tražio silne milijune koje za opremanje bolnice kao župan nije planirao, nego nije znao to ni zakonito napisati", poručuju iz HDZ-aPrihvaćanje amandmana saborskog zastupnika i predsjednika Bjelovarsko-bilogorskog HDZ-a komentiro je i sami Županijski Odbor HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije priopćenjem u kojem se osvrću na amandman bivšeg župana Damira Bajsa i koje prenosimo u cijelosti: 

"Sastavni dio državnog proračuna za 2021. godinu od danas je i stavka od 2.055.000 kuna za Opću bolnicu Bjelovar koju je u Hrvatskom saboru predložio saborski zastupnik Miro Totgergeli. Velika je to pomoć već u ovoj godini bolnici opterećenoj dugovima i golemim kreditima za izgradnju nove zgrade Opće bolnice.

Zahvaljujemo predsjedniku Vlade Andreju Plenković na razumijevanju i pomoći koja je bolnici nužno potrebna nakon potpuno nerazumnog modela financiranja koji je usvojila prošla županijska vlast.

Megalomanski i lakonski

O kakvim se stručnjacima radi dovoljno svjedoči podatak da amandman bivšeg župana i diplomiranog pravnika Damira Bajsa kojim je tražio da se rebalansom državnog proračuna osigura 50 milijuna kuna za opremanje bolnice - nije ni stigao do Vlade RH već su ga stručne službe Hrvatskog sabora u startu  "diskvalificirale" i proglasile nezakonitim. Naime, za Bajsov i dva amandmana Katarine Peović saborske su službe ustvrdile da nisu podneseni u skladu s čl. 38. Zakona o proračunu.

Dakle, ne samo da je g. Bajs megalomanski i lakonski tražio silne milijune koje za opremanje bolnice kao župan nije planirao, pa će zgrada mjesecima zjapiti prazna dok se to pitanje ne pokuša riješiti u dogovoru s Vladom RH, nego nije znao to ni zakonito napisati. Pametnom dosta", stoji u priopćenju HDZ-a BBŽ.