Fotografija: Silvestar Štefović, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a
/ Foto: Facebook
Silvestar Štefović, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a / Foto: Facebook

"Loše je zaduživati se zbog bolnice, možemo pomoći da država osigura projekt"

"Ako su pronađena sredstva za dovršetak brze ceste vjerujemo da država može pomoći i kod izgradnje bolnice", stoji u priopćenju HDZ-a koje potpisuje Silvestar ŠtefovićHrvatska demokratska zajednica poslala je priopćenje vezano uz izgradnju nove Opće bolnice Bjelovar. Priopćenje HDZ-a prenosimo u cijelosti. 

"Dok župan Bajs, s jedne strane, provodi tobože neposrednu demokraciju i građanima omogućuje da biraju boju nove zgrade Opće Bolnice Bjelovar, s druge strane tu istu bolnicu zadužuje za novih 107 milijuna kuna (što ukupno zaduženje diže na 230 milijuna kuna) na e-mail sjednici županijske skupštine. 

Ne ostavljajući time puno prostora za pitanja i raspravu vijećnika, koje je već unaprijed, ukoliko neće glasati za novo zaduženje, optužio da su protiv gradnje nove bolnice. 

Stoga s gnušanjem odbacujemo ovakve politikantske vratolomije i medijske spinove te iskazujemo svoju punu podršku izgradnji nove bolnice, ali bez novih zaduženja koja će nokautirati županijski zdravstveni sustav. 

Smatramo da postoje bolja rješenja za zatvaranje financijske konstrukcije za kojima župan ili ne zna ili ne želi posegnuti, jer se očito vodi logikom „najlakše se sada zadužiti, a za 15 godina tko živ tko mrtav“. 

Uvjereni smo da postoji mogućnost da se za taj projekt osigura pomoć države jer ako su pronađena sredstva za dovršetak brze ceste vjerujemo da država može pomoći i kod izgradnje bolnice. Potreban je samo veći angažman župana po tom pitanju, a naši saborski zastupnici u tome će svesrdno pomoći", stoji u priopćenju HDZ-a koje potpisuje predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a Silvestar Štefović.