Fotografija: Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i saborski zastupnik Miro Totgergeli/FOTO: HDZ BBŽ
Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i saborski zastupnik Miro Totgergeli/FOTO: HDZ BBŽ

Totgergeli u Saboru predložio amandman nužan za funkcioniranje bjelovarske bolnice

Opća bolnica Bjelovar u vrijeme prošlog župana zadužena je za 199 milijuna kuna, bez da su za vraćanje tih dugova osigurana sredstva, poručio je TotgergeliPredsjednik bjelovarsko-bilogorskog HDZ-a i saborski zastupnik Miro Totgergeli tijekom jučerašnje rasprave od rebalansu ovogodišnjeg državnog proračuna, predložio je amandman kojim bi se osiguralo nešto više od dva milijuna kuna, potrebnih za ovogodišnju otplatu kredita, podignutog za gradnju nove bjelovarske bolnice. 

Vatrogasna mjera

- Opća bolnica Bjelovar u vrijeme prošlog župana zadužena je za 199 milijuna kuna, a za vraćanje tih dugova nisu osigurana sredstva. Da bi bolnica koliko-toliko ove godine uopće mogla funkcionirati, nužna su joj ta dva milijuna, stoga sam ovaj amandman podnio kao svojevrsnu vatrogasnu mjeru, poručio je sa saborske govornice Totgergeli. 

Prvi čovjek županijskog HDZ-a dodaje kako je otpočetka naglašavao da će model financiranja gradnje bolnice dovesti u pitanje normalno funkcioniranje te ustanove i cijelog županijskog zdravstvenog sustava, posebno u uvjetima koronakrize. 

Ranije uplaćeno 4 milijuna

- Toliko o "vizionarskom" potezu bivšeg župana, poručio je Totgergeli.

Inače, tih dva milijuna kuna iznos je posljednje ovogodišnje rate, koju OB Bjelovar mora uplatiti do konca godine, uz napomenu da je u 2021. godini za kredita već uplaćeno oko četiri milijuna kuna. Recimo i to da je glasanje o svim uloženim amandmanima na rasporedu 12. studenog.