Fotografija: Djevojke u školi sada imaju svoj ormarić sa svim potrebnim higijenskim potrepštinama/Foto: Sanja Vranješević
Galerija
Djevojke u školi sada imaju svoj ormarić sa svim potrebnim higijenskim potrepštinama/Foto: Sanja Vranješević

OŠ Veliko Trojstvo ima "teen zonu" s higijenskim potrepštinama za sve učenice

Iako je riječ o sitnicama, ravnateljica Vranješević ponosna je što su baš oni ti koji su među prvima napravili takav iskorak. Sve je to doprinos da se svaki učenik u školi osjeća dobro, što im u Velikom Trojstvu i jest krajnji ciljVELIKO TROJSTVO – Još jedna genijalna ideja kojom ova sredina iskače iz svih okvira dolazi iz velikotrojšćanske Osnovne škole. Naime, na prijedlog Vijeća učenika u Osnovnoj školi uveli su tzv. teen zonu. O čemu se točno radi, pojasnila nam je ravnateljica OŠ Veliko Trojstvo, Sanja Vranješević.

Suradnja s DND

- Ova tema našla se najprije na dnevnom redu sjednice bjelovarskog Gradskog vijeća. Jedna vijećnica zatražila je da se uvedu besplatni ulošci u školi za sve učenice, pa je tu temu nastavilo i naše Vijeće učenika razmatrat. Budući da mi uvažavamo mišljenje svih članova Vijeća učenika, krenuli smo s razmišljanjem kako uvažiti njihovu želju. Stoga smo u suradnji s Društvom naša djeca Veliko Trojstvo došli na ideju osigurati ormarić u školi koji smo postavili u Dječjem tjednu.

Ormarić pune članovi Društva naša djeca Veliko Trojstvo/Foto: Sanja Vranješević
Ormarić pune članovi Društva naša djeca Veliko Trojstvo/Foto: Sanja Vranješević

Članovi Društva naša djeca pune taj ormarić s higijenskim potrepštinama, a učenice, ukoliko nešto zatrebaju, mogu u svakom trenutku otići do ormarića i uzeti što im treba. Dakle, nije cilj potpuno im osigurati higijenske potrepštine već im izaći ususret ako zaborave ili ako im nestane vlastitih potrepština – pojasnila je ravnateljica Vranješević i dodala kako su uveli i još jednu pogodnost. U svakom sanitarnom čvoru, odnosno wc-u postavili su dodatnu kantu za otpad kako bi djevojke svoje uloške mogle odložiti odmah pored wc–a.

Valja napomenuti kako je ovaj novitet uvršten u preventivni program velikotrojšćanske škole od ove školske godine.

Sitnica, ali velik iskorak

Ne mogu se sve škole pohvaliti ovakvim iskorakom, a iako je riječ o sitnicama, ravnateljica Vranješević ponosna je što su baš oni ti koji su među prvima napravili takav korak. Sve je to doprinos da se svaki učenik u školi osjeća dobro, što im u Velikom Trojstvu i jest krajnji cilj.

Teen zona novi je iskorak u OŠ Veliko Trojstvo na koji su svi veoma ponosni/Foto: Sanja Vranješević
Teen zona novi je iskorak u OŠ Veliko Trojstvo na koji su svi veoma ponosni/Foto: Sanja Vranješević