Fotografija: Ravnateljica Dječjeg vrtića Veliko Trojstvo Mirela Trajkovski s načelnikom i pročelnikom/Foto: Martina Čapo
Galerija
Ravnateljica Dječjeg vrtića Veliko Trojstvo Mirela Trajkovski s načelnikom i pročelnikom/Foto: Martina Čapo

Veliko Trojstvo dobiva moderno i sigurno novo dječje igralište, prvo takvo u naselju

Igralište se uređuje nasuprot ulaza u dječji vrtić, a veličine je 500 četvornih metara. Oko svake sprave bit će postavljena anti stres podloga, a sve bi trebalo biti gotovo već sredinom studenog, ističe KutanjacVELIKO TROJSTVO – U obilasku općine Veliko Trojstvo snimili smo sami početak radova izgradnje i uređenja potpuno novog dječjeg igrališta koje niče pored dječjeg vrtića i škole. Investicija je to od ukupno 420 tisuća kuna i bit će ponajprije namijenjena najmlađim Velikotrojšćanima, odnosno vrtićarcima. No, isto tako koristit će ga školarci, ali i sva ostala djeca iz Velikog Trojstva.

Podivljale cijene

- Od ureda za demografiju i mlade dobili smo 114 tisuća kuna, pa ćemo taj novac ponajprije utrošiti za nabavku sprava. Preostali dio investicije sami ćemo pokriti. Nažalost, kako za igralište, tako i za brojne druge investicije mislili smo da će nas manje koštati, no cijene građevinskih usluga su otišle u nebo i nemamo baš puno izbora već moramo pronaći razliku novca kako projekti ne bi ostali nezavršeni – kazao nam je načelnik Marko Kutanjac.

Načelnik Marko Kutanjac i pročelnik Dražen Juranić s izvođačima radova, tvrtkom KOVA/Foto: Martina Čapo
Načelnik Marko Kutanjac i pročelnik Dražen Juranić s izvođačima radova, tvrtkom KOVA/Foto: Martina Čapo

Inače, na poskupljenje cijena se nadovezao i općinski pročelnik Dražen Juranić rekavši kako je dječje igralište u fazi projektiranja trebalo koštati 280 tisuća kuna, da bi cijena u konačnici porasla iznad 600 tisuća kuna na što nisu mogli pristati.

Moderno i sigurno

- Nismo na to pristali i srećom, uspjeli smo spustiti cijenu pa se igralište ipak gradi za znatno jeftiniji iznos, odnosno za 420 tisuća kuna. Radovi su trebali započeti još prošloga tjedna, no vrijeme je u tome spriječilo izvođača radova tako da je danas službeni početak kopanja i dolaska bagera na gradilište. Igralište se uređuju točno nasuprot ulaza u dječji vrtić, a veličine je 500 četvornih metara – istaknuo je načelnik prilikom zajedničkog obilaska gradilišta i dodao kako će igralište biti moderno i sigurno. Oko svake sprave bit će postavljena anti stres podloga, a sve bi trebalo biti gotovo već sredinom studenog.

Radovi bi trebali završiti do sredine studenog/Foto: Martina Čapo
Radovi bi trebali završiti do sredine studenog/Foto: Martina Čapo

Inače, izvođač je nadaleko poznata tvrtka KOVA pored Velike Gorice. Osim samih sprava, oni sami odrađuju i pripremu za postavljanje, što je dodatni bonus cijelom ovom projektu kojem će se najviše obradovati upravo najmlađi Velikotrojšćani.

Danas su počeli prvi vidljivi, fizički radovi na uređenju novog dječjeg igrališta pored vrtića i škole u Velikom Trojstvu/Foto: Martina Čapo
Danas su počeli prvi vidljivi, fizički radovi na uređenju novog dječjeg igrališta pored vrtića i škole u Velikom Trojstvu/Foto: Martina Čapo