Fotografija: Pisac Zoran Ferić u svom domu/Foto: Boris Kovačev/CROPIX
Pisac Zoran Ferić u svom domu/Foto: Boris Kovačev/CROPIX

U Pakrac danas prvi put dolazi Zoran Ferić, jedan od naših najznačajnijih suvremenih pisaca

Zoran Ferić je sjajan gost i sugovornik s kojim će pakrački srednjoškolci razgovarati o brojnim temama u prostoru školske knjižniceGradska knjižnica Pakrac ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige zatvara 16. studenog i to književnim susretom za učenike Srednje škole Pakrac, na kojemu će u Pakracu po prvi put gostovati jedan od najznačajnijih suvremenih hrvatskih pisaca, kolumnist, profesor hrvatskog jezika i književnosti u zagrebačkoj XVIII. gimnaziji i trenutni predsjednik Hrvatskog društva pisaca, Zoran Ferić, piše Pakrački list.

Književni susret organiziran je u suradnji sa Srednjom školom Pakrac i profesoricama hrvatskog jezika i književnosti Tanjom Španjić i Tamarom Vujanić, a održat će se u srijedu, 16. studenog u 18 sati u prostoru školske knjižnice Srednje škole Pakrac. 

Zoran Ferić je sjajan gost i sugovornik s kojim će naši srednjoškolci razgovarati o brojnim temama: spisateljskom stvaralačkom procesu, o tome što znači biti pisac u Hrvatskoj, o Ferićevom novinarskom radu, kako je to prenositi znanje o književnosti današnjim generacijama, o radionicama kreativnog pisanja na kojima je Zoran Ferić mentor, piše Pakrački list.