Fotografija: Foto: Privatni album, JVP Garešnica
Galerija
Foto: Privatni album, JVP Garešnica

PRETUŽNO Mladić (19) koji je jutros poginuo u Hrastovcu za dva je dana trebao postati vatrogasac

"Upravo je uz još 30-ak mladića položio tečaj za dobrovoljnog vatrogasca. Pripremili smo diplomu, uniformu, sve... Sada to nemamo kome uručiti", kaže nam zapovjednik JVP Garešnica Tomislav KunješićVatrogasci su oni koji izlaze na teren u najtežim situacijama. Pomažu unesrećenima u požaru, rješavaju tehničke intervencije, spašavaju u poplavi i potresu, a gotovo su uvijek i na najtežim prometnim nesrećama. 

Garešnička Javna vatrogasna postrojba dobila je jedan takav poziv u srijedu, na Praznik rada, nešto iza 6 sati. 

Stravična tragedija

- U ranim jutarnjima satima osobni automobil sletio je s kolnika u Hrastovcu pri čemu je vozač smrtno stradao - glasila je dojava, 

Kao i uvijek, brzinom munje navikli su šljemove, utrčali u vozila, upalili sirene i rotirke i odjurili na mjesto stravične tragedije. Dogodilo se ono od čega strahuje svatko tko radi u žurnim i interventnim službama. Na mjestu nesreće zatekli su mrtvo tijelo svog kolege Davora Člekovića, dečka koji je krajem ove godine trebao napuniti dvadesetu. Mladog vatrogasca koji je za dva dana, u petak, trebao dobiti zvanje i uniformu u povodu Dana vatrogastva. Mladića pred kojim je bio život.

Pokojni Davor Čleković/ Foto: Privatni album
Pokojni Davor Čleković/ Foto: Privatni album

Tuga za Davorom u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Garešnica pregolema je. 

- Ovo nam je najgori Praznik rada. U požeško-slavonskoj postrojbi iznenada nam je preminuo vatrogasac od 41 godinu, a onda i ovo. Bio je to mlad, uzoran dečko. Kao vatrogasac bio je član DVD-a Dišnik. Upravo je uz još tridesetak mladića položio tečaj za dobrovoljnog vatrogasca.Pripremili smo diplomu, uniformu, sve... Sada to nemamo kome uručiti - kazuje nam zapovjednik JVP Garešnica Tomislav Kunješić. Kolege iz garešničke postrojbe od njega su se oprostili i dirljivom porukom na društvenoj mreži Facebook, gdje mnogi šalju izraze sućuti.

Tuga je zavladala i Dišnikom, naseljem na ulazu u Garešnicu. 

"Bio je prekrasan"

- Kako ga ne bi znali, svi su ga poznavali. Bio je nogometaš, vatrogasac, uzoran dečko. Otac mu radi u Njemačkoj. Ne znam je li uopće bio u Hrvatskoj kad se ovo dogodilo. Strah me i zamisliti kako će mu biti kad sazna što se dogodilo. Zajedno su živjeli nakon što su se majka i on razveli. Dečko je bio prekrasan, izuzetno pristojan, normalan. Svi su ga znali, a on je svakoga pozdravljao - govori nam susjed Člekovićevih. 

Mjesto pogibije mladog vatrogasca/Foto: JVP Garešnica
Mjesto pogibije mladog vatrogasca/Foto: JVP Garešnica

Policija je provela detaljan očevid, a istraživanje svih uzroka ove nesreće još traje. Prema prvim informacijama nesreća se dogodila na cesti u Hrastovcu koja od Garešnice vodi ka Daruvaru.

- 20-godišnjak je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka i izlaskom iz Hrastovca u pravcu Garešnice uslijed neprilagođene brzine automobil je sletio u desni putni jarak gdje se nastavio nekontrolirano kretati i uslijed zanošenja došlo je do višestrukog prevrtanja vozila - kažu iz bjelovarsko-bilogorske policije.

Očevici kažu kako su odmah stigle sve žurne službe, od njegovih vatrogasaca do hitne, policije... Na žalost, nije mu bilo spasa, liječnici su mogli samo konstatirati njegovu smrt. 

Pokojni Davor Čleković/ Foto: Hrvatski nogometni savez
Pokojni Davor Čleković/ Foto: Hrvatski nogometni savez

Očevidom je rukovodilo Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru. Oni za sad nemaju službenih informacija koje bi mogli objaviti. Od očevidaca neslužbeno doznajemo kako je mladić u vozilu bio sam. Nije bilo tragova kočenja niti je u nesreću uključeno drugo vozilo, što indicira da je poginulom mladiću pozlilo ili je zaspao tijekom vožnje. To je jedno od pitanja na koje će odgovor dati obdukcija njegovog tijela

Neslužbeno doznajemo kako na cesti nisu pronađeni nikakvi tragovi kočenja. Vozilo je sletjelo s ceste i prevrnulo se, a mladić je na mjestu smrtno stradao. Stradao je samo nekoliko kilometara od svoje kuće. 

Detalje će, nakon provedene istrage, objaviti Općinsko državno odvjetništvo. Do tada ostaje tuga za još jednim izgubljenim mladim životom na prometnicama. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!