Fotografija: Gradski muzej Bjelovar/ Foto: Grad Bjelovar
Galerija
Gradski muzej Bjelovar/ Foto: Grad Bjelovar

Ne propustite izložbu novinskih fotografija u bjelovarskom muzeju

Riječ je o 350 fotografija Večernjeg lista, od kojih će 50 biti izložene u postavu, dok ćemo ostale prikazivati virtualno na ekranima, kazao je Pavlović



Gradski muzej Bjelovar na dva tjedna ugostit će još jednu odličnu izložbu povodom obilježavanja 30. godina samostalnosti naše zemlje.

Naime, povodom te obljetnice Večernji list je još u lipnju u Gliptoteci HAZU organizirao izložbu novinskih fotografija "30 godina hrvatske neovisnosti".

Nakon premijernog postava, u cilju da navedena izložba obiđe cijelu Hrvatsku, od 22. listopada pa do 6. studenog bit će postavljena i u Gradskom muzeju Bjelovar.

Izložba je otvorena sve do 6. listopada/ Foto: Gradski muzej Bjelovar
Izložba je otvorena sve do 6. listopada/ Foto: Gradski muzej Bjelovar

- Riječ je o 350 fotografija Večernjeg lista, od kojih će 50 biti izložene u postavu, dok ćemo ostale prikazivati virtualno na ekranima. Otvorenje izložbe je u petak, 22. listopada u 18 sati, a tom prilikom bit će prisutni i predstavnici Večernjeg lista, kazao je ravnatelj Gradskog muzeja Bjelovar Milan Pavlović.

Dodao je i to da su izabrane fotografije rijetko ili nikada viđene, a donose veoma zanimljivu priču našeg naroda koji je u kratkom vremenu proživio toliko velikih događaja. Izložba je ujedno i podsjetnik na te događaje, a fotografije doista prenose veliku emociju.