Fotografija: Bjelovarski će paviljon večeras zasjati u ružičastoj boji Foto: Deni Marčinković
Galerija
Bjelovarski će paviljon večeras zasjati u ružičastoj boji Foto: Deni Marčinković

Bjelovarski će paviljon u znak podrške oboljelima od karcinoma dojke večeras svijetliti ružičasto

Budući da je listopad mjesec borbe protiv karcinoma dojke, članice udruge „Biser“ pustit će u 18 sati, ispred paviljona 11 ružičastih balona u znak sjećanja na 11 žena koje su preminule od te opake bolesti
U organizaciji Udruge žena liječenih od karcinoma dojke „Biser“ Bjelovar, danas u 18 sati bjelovarski paviljon bit će osvijetljen u ružičasto. Osim toga, okupljeni će suptiti u zrak balone kao znak sjećanja na žene preminule od raka dojke i još jednom podsjetiti ljude, posebice, žene da se bolest ne događa nekome drugome. 

Naime, Mjesec listopad je mjesec borbe protiv karcinoma dojke i u listopadu nosimo ružičasto, poručuju iz Udruge žena liječenih od karcinoma dojke „Biser“ Bjelovar. U suradnji s Gradom Bjelovarom u subotu, 9. listopada, od 18 do 21 sat, gradski će paviljon biti osvjetljen u ružičastoj boji.  

Preventivni pregledi

Cilj je osvijestiti i podsjetiti sugrađane na tešku bolest, koja je najčešći oblik karcinoma od kojeg obolijevaju žene. Veliku ulogu, kažu u Udruzi, imaju edukacija, preventivni pregledi te rano otkrivanje bolesti. U povodu mjeseca borbe protiv karcinoma dojke, članice udruge „Biser“ pustit će u subotu u 18 sati, ispred paviljona u središtu grada, jedanaest ružičastih balona u znak sjećanja na jedanaest žena koje su preminule od te opake bolesti.