Fotografija: U Grubišnom Polju policija uhvatila traktorista s 1,87 promila alkohola u krvi/ Foto: Vlado Kos/Cropix (Ilustracija)
U Grubišnom Polju policija uhvatila traktorista s 1,87 promila alkohola u krvi/ Foto: Vlado Kos/Cropix (Ilustracija)

Najpijaniji proteklog vikenda bio grubišnopoljski traktorist s čak 1,87 promila alkohola

Dogodilo se i pet prometnih nesreća, od toga četiri s materijalnom štetom te jedna s ozlijeđenom osobom na bjelovarskom područjuBJELOVAR - Stigli su rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedenog u dane vikenda. Naime, policijski službenici PU bjelovarsko bilogorske proteklog su vikenda utvrdili ukupno 45 prometnih prekršaja, a dogodilo se pet prometnih nesreća.

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su tijekom proteklog vikenda od 31. prosinca 2021. godine do 2. siječnja 2022. godine nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“. 

Jurio 111 km/sat kroz Žabjak

Policijski su službenici proteklog vikenda ukupno utvrdili 45 prometnih prekršaja od čega izdvajaju:                                           

- 4 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 1.87 g/kg, izmjerena kod 52-godišnjeg vozača traktora u Grubišnom Polju,

- 19 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša utvrđena nepropisna brzina izmjerena je u Žabjaku i ona je iznosila 111 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 70 km/h,

- 6 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

- niti jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te

- 16 ostalih prekršaja.

U navedenom razdoblju na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se pet prometnih nesreća. Od toga četiri s materijalnom štetom na bjelovarskom, čazmanskom, daruvarskom i grubišnopoljskom području te jedna s ozlijeđenom osobom na bjelovarskom području.