Fotografija: Proteklog vikenda policija je na području PU bjelovarsko - bilogorske zabilježila čak 11 prometnih nesreća
Foto: Danijela Peracic/CROPIX (ilustracija)
Proteklog vikenda policija je na području PU bjelovarsko - bilogorske zabilježila čak 11 prometnih nesreća Foto: Danijela Peracic/CROPIX (ilustracija)

Kroz Veliku Dapčevicu projurio s gotovo 130 km/h! Ograničenje je 60 km/h

Policijski službenici su proteklog vikenda utvrdili 229 prometna prekršaja na području Pu bjelovarsko - bilogorske, zabilježeno čak 11 prometnih nesrećaBJELOVAR - Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su i tijekom ovog vikenda nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Brojni prekršaji

Tako su policijski službenici sveukupno proteklog vikenda utvrdili 229 prometna prekršaja od čega izdvajaju:                           

-  12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dok je najveća izmjerena koncentracija alkohola od 2,11 g/kg utvrđena kod 33-godišnjeg muškarca, vozača osobnog automobila u Bjelovaru,

-  97 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Velikoj Dapčevici i ona je iznosila 127,5 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 60 km/h,

-  25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

-  3 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te

Čak 11 prometnih nesreća

-  92 ostala prekršaja. U ovoj kategoriji ostalih prekršaja zbrojeni su i prekršaji provedene županijske akcije na prekršaje oduzimanja prednosti prolaska, nepoštivanja prometnog znaka STOP, ugrožavajućih radnji u prometu i nekorištenja pokazivača smjera o čemu više pročitajte ovdje.

U navedenom razdoblju, na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se ukupno 11 prometnih nesreće od kojih je u jednoj prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama jedna osoba lakše ozlijeđena.

Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.

-Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život, poručuju iz PU bjelovarsko - bilogorske.