Fotografija: Bombe koje su predala dvojica muškaraca s bjelovarskog i garešničkog područja/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Galerija
Bombe koje su predala dvojica muškaraca s bjelovarskog i garešničkog područja/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Muškarci iz Bjelovara i Garešnice predali policiji veću količinu oružja, bombi, mina i streljiva

Akcija Manje oružja - manje tragedija, kojom vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava, još uvijek je u tijekuJedna osoba s bjelovarskog područja i jedna s garešničkog područja dobrovoljno su u utorak predali policiji veću količinu oružja.

Bez sankcija

Bjelovarčanin je predao 13 bombi, četiri bombe ratne proizvodnje, minu, deset upaljača za minu, tri topnička streljiva, dva elektro detonatorske kapisle, 300 grama barutskog punjenja i 150 komada streljiva.

Muškarci su predali više od tisuću komada streljiva/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Muškarci su predali više od tisuću komada streljiva/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

U Garešnici je 35-godišnjak policiji dragovoljno predao oko 950 komada streljiva, pušku, šest bombi i deset mina.

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Akcija Manje oružja - manje tragedija, kojom vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava, još uvijek je u tijeku. Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi jer na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Topničko streljivo/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Topničko streljivo/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Neželjeno ozljeđivanje

"Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92", poručuju iz PU bjelovarsko-bilogorske.