Fotografija: Ulica u Pakracu u kojoj je pomahnitali umirovljenik bacio bombu na tri radnika HEP-a/Foto: MojPortal.hr/Nikica Puhalo
Galerija
Ulica u Pakracu u kojoj je pomahnitali umirovljenik bacio bombu na tri radnika HEP-a/Foto: MojPortal.hr/Nikica Puhalo

"Počnite drakonski kažnjavati one koji drže oružje zaostalo iz Domovinskog rata"

Ovo nije prvi puta da se na HEP-ove radnike koji samo obavljaju svoj posao nasrće s vatrenim oružjem i eksplozivnim napravama, poručuju iz strukovnog sindikata radnika HEP-a.Nakon napada bombom na radnike HEP-a u Pakracu, strukovni sindikat radnika HEP-a poziva hrvatsku izvršnu i zakonodavnu vlast da učini više u razoružavanju stanovništva od zaostalog naoružanja, ako treba i drakonskim kaznama.

"Ovo nije prvi puta da se na HEP-ove radnike koji samo obavljaju svoj posao nasrće s vatrenim oružjem i eksplozivnim napravama. Pitamo se nije li već jednom došlo vrijeme da se prestanemo igrati rata?", poručuju iz struktovnog sindikata radnika HEP-a.

Odgovornost prema radnicima

Poslovodstvu pak poručuju da svoju socijalnu osjetljivost i odgovornost prema radnicima ne pokazuju samo nakon tragedija poput ove u Pakracu ili one u Hidroelektrani Dubrovnik, već da napokon naprave iskorak i povećaju sigurnost i vrednovanje operativaca.

"Nastradali monteri Elektre Križ dio su HEP-ove operative koja se sustavno omalovažava, a to je upravo ona ista kategorija radnika kojoj gotovo da nismo rekli niti hvala što posljednjih mjesec dana požrtvovno radi na dizanju brojnih porušenih postrojenja na potresima pogođenom području te na ponovnoj normalizaciji opskrbe električnom energijom", poručuju iz strukovnog sindikata radnika HEP-a.

Policijski očevid u ulici Jana Žiške u Pakracu/Foto: MojPortal.hr/Nikica Puhalo
Policijski očevid u ulici Jana Žiške u Pakracu/Foto: MojPortal.hr/Nikica Puhalo

Uprave HEP-a d.d. i HEP-ODS-a, vodstvo sindikata radnika HEP-a i Udruge branitelja HEP-a poslali su prioćenje u kojem navode kako su zgroženi ovim događajem te najoštrije osuđuju napad na radnike HEP-a koji su uredno obavljali svoj redovni posao. Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika.