Fotografija: Mjesto tragičnog događaja u selu Tomaš u blizini Bjelovara/Foto: Deni Marčinković
Galerija
Mjesto tragičnog događaja u selu Tomaš u blizini Bjelovara/Foto: Deni Marčinković

Mladić podlegao ozljedama nakon eksplozije blizu Bjelovara, njegov brat još se u bolnici bori za život

Policija još uvijek ne zna koji je točan uzrok eksplozije, a na teren su došli i djelaltnici Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić iz ZagrebaMladić u dobi od 20-ak godina podlegao je ozljedama nakon eksplozije koja se jučer poslijepodne pod još nerazjašnjenim okolnostima dogodila u mjestu Tomaš nedaleko od Bjelovara. Njegov brat još se uvijek bori za život u bjelovarskoj bolnici, a treća osoba je izvan životne opasnosti.

U PU bjelovarsko - bilogorskoj su nam potvrdili da je do eksplozije došlo oko 14 sati, a mladić je podlegao teškim ozljedama nekoliko sati kasnije u Općoj bolnici Bjelovar.

Troje stradalih

- Očevid je u tijeku, a na mjesto događaja došli su i vještaci iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba koji bi trebali utvrditi točne uzroke ove tragedije. Više detalja o samoj nesreći i okolnostima bit će poznato kasnije tijekom dana nakon što se završe vještačenja i očevid, rekla nam je Maja Barbir Grubić, glasnogovornica Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Policijski očevid u obiteljskoj kući u kojoj su dva brata teško stradala, a jedan od njih je, nažalost, preminuo/Foto:Deni Marčinković
Policijski očevid u obiteljskoj kući u kojoj su dva brata teško stradala, a jedan od njih je, nažalost, preminuo/Foto:Deni Marčinković

Kako neslužbeno doznajemo s mjesta tragedije, u eksploziji je ozlijeđen i mladićev brat kojem je pomoć također pružena u bjelovarskoj Općoj bolnici i još jedna osoba koja, srećom, nije životno ugrožena.

Teške ozljede glave

- Jučer negdje oko 15 sati dovezene su nam tri osobe. Jedan od njih je, nažalost, preminuo nakon reanimacije i operacije, a drugi se nalazi na intenzivnom liječenju na respiratoru i životno je ugrožen. Treći ima lakše, površinske ozljede.

Mladić koji je dovezen u najtežem stanju i koji je tijekom noći, nažalost, podlegao ozljedama, imao je vrlo teške ozljede glave, lica, ekstremiteta, povrede krvnih žila. On je operiran, uz kirurga, uključio se i neurokirurg, otorinac i oftalmolog ali mu, nažalost, nije bilo spasa. Ovaj drugi koji je teško stradao imao je također teške ozljede glave. Neurokirurg ga je operirao i on je na respiratoru. Treći ima površinske ozljede nogu i zadržan je u bolnici - rekao nam je ravnatelj bjelovarske Opće bolnice Ali Allouch.