Fotografija: Policijski očevid u ulici Jana Žiške u Pakracu/Foto: MojPortal.hr/Nikica Puhalo
Galerija
Policijski očevid u ulici Jana Žiške u Pakracu/Foto: MojPortal.hr/Nikica Puhalo

KBC Zagreb: Teško stradali radnik HEP-a još je životno ugrožen, za sada ga nećemo buditi iz kome

Dvojica njegovih kolega su stabilno, a kako nam kaže ravnateljica Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana, Marina Major, jedan od njih bi uskoro mogao biti pušten iz bolniceRadnik HEP-a Darko M. (52), koji je teško stradao prošle srijede kada je Milorad A. (71) na njega i dvojicu njegovih kolega u Pakracu bacio bombu, još uvijek je životno ugrožen.

Prema rječima dr. Mihaljevića iz KBC Zagreb, on je i dalje u induciranoj komi, ima ozljede središnjeg živčanog sustava, no hitna kirurška intervencija nije bila nužna. Neće ga buditi iz kome dok se ne naprave dodatne pretrage. 

Kolege stabilno

Dvojica njegovih kolega su stabilno, a kako nam kaže ravnateljica Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana, Marina Major, jedan od njih bi uskoro mogao biti pušten iz bolnice.

- Muškarac koji je imao ozljede od šrapnela na desnoj strani abdomena, sutra ide kući. Iako je stanje njegovog kolege stabilno, on će ostati još nekoliko dana - rekla nam je ravnateljica pakračke bolnice Marina Major.

Pakračanin Milorad A. ispred zgrade bjelovarskog suda/Foto:Deni Marčinković
Pakračanin Milorad A. ispred zgrade bjelovarskog suda/Foto:Deni Marčinković

Podsjetimo, Milorad je prošle srijede u 9.19 sati bacio u Ulici Jana Žiške u Pakracu bombu na trojicu radnika HEP-a koji su mu došli isključiti struju.

U krivo vrijeme na krivom mjestu

U eksploziji je najteže stradao Darko M. (52), Pakračanin koji je svoj cijeli radni vijek proveo u HEP-u, i koji se tog dana uopće nije trebao tamo nalaziti jer ne radi na iskapčanju struje. Tamo je došao na poziv kolega koji su imali problema s radnim strojem.

U trenutku eksplozije, Darko je na radnom stroju dizao košaru u kojoj se nalazio drugi kolega, a treći je stajao pokraj radnog stroja. 

Radnici HEP-a su prvo zbrinuti u pakračkoj bolnici, a nakon obavljenih pretraga, bolnica je odlučila da se najteže ozlijeđenog radnika Darka M. (52) odveze u KBC Zagreb.

Istražni zatvor

Milorad A. je uhićen, a pretragom njegovih kuća i auta, pronađena je još jedna bomba, osigurač bombe, lovačka puška i streljivo. Nakon kriminalističkog istraživanja, Milorad je odveden na ispitivanje u bjelovarsko tužiteljstvo koje je za njega tražilo pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti da će dovršiti kazneno djelo ili napraviti još teže. 

Sudac istrage to je prihvatio i Miloradu odredio mjesec dana istražnog zatvora.