Fotografija: Policija na mjestu eksplozije u ulici Jana Žiške obavlja očevid/Foto: Nikica Puhalo
Galerija
Policija na mjestu eksplozije u ulici Jana Žiške obavlja očevid/Foto: Nikica Puhalo

"Milorad je malo teške naravi ali mi nije na kraj pameti bilo da bi mogao na ljude baciti bombu"

Kako neslužbeno doznajemo, jedan radnik HEP-a jako je kritično jer mu je teško stradala glava i trbuh, drugi je pun šrapnela i ozlijeđen mu je bubnjić, a treći također ima ozljede od šrapnelaLiječnici pakračke bolnice bore se za život jednog radnika HEP-a na kojeg je danas u 9.19 sati ujutro 71-godišnji Milorad A. u ulici Jana Žiške u Pakracu bacio bombu.

Kako neslužbeno doznajemo, teško mu je stradala glava i trbuh i njegovo je stanje još uvijek jako kritično, dok je drugi radnik prošao nešto bolje. Iako mu je tijelo puno šrapnela od eksplozivne naprave i stradao mu je bubnjić, život mu nije ugrožen. S njima je navodno bio još jedan djelatnik HEP-a koji također ima ozljede od šrapnela, no nije teško ozlijeđen.

Ulica u kojoj je odjeknula ekplozija/Foto: Nikica Puhalo
Ulica u kojoj je odjeknula ekplozija/Foto: Nikica Puhalo

Trojica radnika HEP-a došla su ujutro kod Milorada A. (71) s nalogom za isključenjem struje, a kada su mu pokucali na vrata, on je na njih bacio bombu i zaključao se u kuću.

Policija traži još oružja

Detonacija je odjeknula cijelim gradom, a na mjesto događaja odmah je stigla policija i Hitna pomoć koja je teško ozlijeđene radnike prevezla u pakračku bolnicu. Milorad je u međuvremenu uhićen i odveden u postaju na kriminalističko istraživanje,

- Taman sam primila kvaku kako bi izašla na ulicu baciti smeće i onda je grunulo. Strašno sam se uplašila. Muž mi je bolestan, a unuka mi je gore na katu i uči. Odmah me nazvao sin i rekao da ne izlazim iz kuće. Policija je sada tamo, pretražuju kuću da vide jel ima još bombi i ostalog oružja. Miloradu je prije godinu i pol dana umrla žena, a djeca mu žive negdje vani. Nismo imali s njim nikakvih problema iako je malo teže naravi. No, nije mi na kraj pameti bilo da bi mogao napraviti ovako nešto - rekla je za Mojportal.hr jedna susjeda kojoj su šrapneli od ekplozivne naprave završili na fasadi kuće.

Na terenu se sve raspoložive policijske snage.

Uskoro opširnije...