Fotografija: Droga koju su policajci PU bjelovarsko-bilogorske zaplijenili kod dilera/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Droga koju su policajci PU bjelovarsko-bilogorske zaplijenili kod dilera/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Bjelovarskom dileru droge mjesec dana istražnog zatvora

Muškarac u dobi od 43 godine uhićen je prošli tjedan zbog sumnje da je nabavljao i prodavao kokain, MDMA, amfetamin, marihuanu, ecstasy na ilegalnom narkotržištuSudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i odredio 43-godišnjaku iz Bjelovara, kojeg se sumnjiči za nabavu i dilanje više vrsta droge, istražni zatvor u trajanju od trideset dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Prvo ispitivanje

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog 43-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona, kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. čl. 190. st. 1. KZ-a te kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a. 

Ručna bomba i eksploziv

Naime, prema službenom priopćenju tužiteljstva, postoji osnovana sumnja da je 43-godišnji osumnjičenik 18. svibnja 2021. u Bjelovaru, neovlašteno posjedovao oko trideset grama kokaina, oko deset grama droge MDMA, oko 570 grama amfetamina, oko 2400 grama marihuane, medicinske šprice s uljem cannabisa i oko 1240 komada tableta droge ecstasy, kao i da je navedenu drogu prodavao raznim osobama za različite novčane iznose.

Osim toga, istražitelji sumnjaju da je 29. rujna 2020. neovlašteno posjedovao 18 dijelova stabljiki biljke indijske konoplje mase oko 140 grama, kao i da je 18. svibnja 2021. posjedovao ručnu bombu i oko 260 grama eksploziva.