Fotografija: Policija je posebno provjeravala brzinu, alkohol, mobitel i vožnju bez pojasa/Foto: Željko Hajdinjak/Cropix
Policija je posebno provjeravala brzinu, alkohol, mobitel i vožnju bez pojasa/Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

U Pakracu mladić vozio pijan i drogiran, a pijani umirovljenik se zaletio u parkirani automobil

Pijani i drogirani 23-godišnjak policijskim službenicima dragovoljno je predao marihuanu i digitalnu vagu, a u automobilu su mu pronašli i drobilicu s ostacima marihuaneKao što je bilo i najavljeno, protekli vikend, policija je pojačano nadzirala promet, a posebno su pazili na alkohol, brzinu, sigurnosni pojas i mobitel kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja, piše Compas.hr.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 80 prekršaja od čega su istaknuta 42 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, osam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i korištenja mobitela tijekom vožnje te po tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i upravljanja neregistriranim i tehnički neosiguranim vozilom, doznajemo od policijske glasnogovornice Nikoline Janković.

Priveden mladić

Najveća novčana kazna predložena je za prekršaj koji se dogodio u subotu, 27. ožujka 2021. oko 11 sati u naselju Antunovac u Ulici Hrvatskih branitelja. Ondje je u prometu zatečen 24-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom te nije koristio sigurnosni pojas. Mladić je uhićen i priveden nadležnom sudu koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru pet dana. 

Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama s prijedlogom novčane kazne u iznosu od 12 tisuća kuna  ili kaznom zatvora do 60 dana te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Utvrđeno je i to da se s njim kao suvozač nalazila 48-godišnjakinja u čijem je vlasništvu vozilo i koja je znala da 24-godišnjak nema pravo na upravljanje vozilom, odnosno nema položen vozački ispit. Njoj je na mjestu događaja izdan prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pijan se sudario

U petak 26. ožujka 2021. oko 18.30 sati u Pakracu u Ulici Andrije Hebranga, 69-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,39 promila upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, daruvarskih registarskih oznaka, skretao je uz obilježeni pješački prijelaz i uz označeno bočno parkiralište, a da se nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu prilikom čega je prednjim dijelom vozila udario u prednji rub propisno parkiranog osobnog automobila marke „Toyota“, daruvarskih registarskih oznaka, u vlasništvu 48-godišnjakinje. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 69-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, piše Compas.hr.

U nedjelju 28. ožujka 2021. oko 3.30 sati u Pakracu u Ulici Matije Gupca, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem droge upravljao 23-godišnjak i koji je policijskim službenicima prilikom postupanja dragovoljno predao marihuanu i digitalnu vagu. 23-godišnjak je uhićen, a temeljem naloga Prekršajnog odjela Općinskog suda u Bjelovaru pretražen je osobni automobil te je pronađena drobilica s ostacima cannabisa. Protiv 23-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.